Index Vakbarát Hírportál

Szép spanyol hattyúdal pazar Villa-góllal

2014. június 23., hétfő 20:18

Tét nélküli meccset játszott a már kezdés előtt a vb-ről kiesett Spanyolország és Ausztrália, a vége 3-0 lett. Nem volt nagy mérkőzés persze, de szép góllal köszönt el a válogatott gólrekordere, és legalább becsülettel búcsúzott a világbajnok.

Reina - Juanfran, Albiol, Ramos, Jordi Alba - Xabi Alonso, Koke, Cazorla, Iniesta - Villa, Torres: ebben a felállásban kezdte utolsó világbajnoki meccsét Brazíliában a világbajnok, Vicente del Bosque szövetségi kapitány végre jelentősen változtatott.

Új ember volt a kezdőben Reina, Juanfran, Albiol, Koke, Cazorla és Villa, vagyis több mint a kezdő felét lecserélte az előző, Chile elleni zakóhoz képest. Visszanyúlt a kezdetekhez a Torres-Villa csatárpárossal, bár utóbbi inkább balszélsőt játszott, mint klasszikus éket.

Az első félidőben sok nem látszott a módosítások hasznából, de Villa sarkazásával vezettek Iniestáék a szünetben. Juanfran adott remek gólpasszt, a válogatott gólrekordere pedig pazarul besarkazta a kapuba a labdát. Mint az 57. percben kiderült, ez lett utolsó gólja a válogatottban, az 59., és 99 meccsel befejezte válogatottbeli karrierjét - már a vb előtt szólt, hogy a torna után nem szerepel többé a csapatban. Juan Mata váltotta őt, aki először kapott lehetőséget a vb-n.

David Villa gólja - Australia vs Spain 0-1

Ausztrália teljesen hervadtnak tűnt, igazából helyzete sem volt, és Fernando Torres a 69. percben berúgta a második gólt. Iniesta adott neki nagy zsugát, kissé éles szögből, de nagyon közelről helyezte be a Chelsea-futballista.

Fernando Torres gólja - Australia vs Spain 0:2

Az utolsó 20 percben pályára került a Del Bosquéval vasárnap kissé összevesző Cesc Fabregas is, így végül a harmadik számú kapus, David de Geán kívül a keret minden tagja játszott ezen a világbajnokságon.

A harmadik gólt, Fabregas asszisztjából, Mata szerezte a 82.-ben, a kapus akkora terpeszben jött ki, hogy Mata inkább a kötényt választotta, ahelyett, hogy az ötös sarkáról Torresnek gurított volna középre.

A meccs embere Iniesta lett.

Mata gólja - Australia vs Spain 0:3

Del Bosque mai csapatából felesleges kiindulni, az új spanyol válogatott teljesen máshogy fog kinézni. Xavi most sem játszott már, szinte biztosan a hollandok elleni 1-5 volt az utolsó mérkőzése a válogatottban, Xabi Alonsónak pedig ez lehetett az. Kérdés Torres jövője is, gólja ellenére ezúttal sem futballozott jól. Del Bosque folytatása sem biztos, bár ő azt mondta, maradna, kérdés, hagyják-e neki, bár valószínűleg igen.

A B csoportból Hollandia és Chile ment tovább, előbbi elsőként, mert 2-0-ra verte a dél-amerikaiakat, így háromból hármat nyert eddig a világbajnokságon.

B csoport, 3. forduló:

Spanyolország-Ausztrália 3-0 (1-0)

Curitiba, Baixada Aréna, 30 000 néző, v.: Nawaf Shukralla (bahreini)
    gólszerzők: Villa (36.), Torres (69.), Mata (82.)
    sárga lap: Ramos (62.), illetve Spiranovic (88.), Jedinak (92.)

    Spanyolország:
   
Pepe Reina - Juanfran, Raul Albiol, Sergio Ramos, Jordi Alba - Xabi Alonso (David Silva, 83.), Koke - Santi Cazorla (Cesc Fabregas, 68.), Andres Iniesta, David Villa (Juan Mata, 56.) - Fernando Torres

    Ausztrália:
   
Mat Ryan - Ryan McGowan, Matthew Spiranovic, Alex Wilkinson, Jason Davidson - Matt McKay, Mile Jedinak, Oliver Bozanic (Mark Bresciano, 72.) - Mathew Leckie, Adam Taggart (Ben Halloran, a szünetben), Tommy Oar (James Troisi, 61.)

Rovatok