Index Vakbarát Hírportál

Robben: Ez pocsék volt, aludtunk

2014. június 18., szerda 22:04

A holland válogatott játékosai és edzője is tisztában van azzal, hogy az ausztrálok ellen 3-2-re megnyert mérkőzésen nem volt minden rendben a csapattal.

„Nem voltunk elég élesek. Cahill világklasszis gólt lőtt, de ennek soha többé nem szabad megtörténnie. Teljesen egyedül volt a gól előtt, egyszerűen elaludtunk, Ausztrália az életéért harcolt, mi pedig rosszul kezeltük a helyzetet" - mondta az első holland gólt szerző támadó, aki hozzátette, az első félidő egyszerűen pocsék volt, nem tudták eleget birtokolni a labdát. 

Robben szerint amikor átálltak 4-3-3-ra a szünet után, akkor már ők uralták a meccset, de aztán az ellenfél kapott egy tizenegyest, ami legalább annyira vitatható volt, mint amit a spanyolok elleni meccsen fújtak be ellenük. 

„Mit is mondhatnék? Ehh"

- kezdte a mérkőzés utáni sajtótájékoztatóját a hollandok szövetségi kapitánya, aki amellett, hogy az ausztrálok harcosságát dicsérte, szintén arról beszélt, hogy a labdabirtoklásban sokat kell javulniuk. A statisztika szerint egyébként 52-48 volt az arány a hollandoknak. Van Gaal elmondta, azért állták át 4-3-3-ra, mert Bruno Martins megsérült az első félidő végén, a hírek szerint agyrázkódása van. Azt ő is látta, hogy ebben a rendszerben több lehetőséget alakítottak ki, és a második félidőben mutatott játékkal azért elégedett volt. 

„Több lehetőségünk volt, és sikerült nyernünk is, ezért gratulálnom kell a csapatnak. Nehéz helyzetből jöttünk vissza. Minden játékos felelős volt azért, amit összehoztunk magunknak, ezért senkit nem ragadnék ki" - nyilatkozta a szakember. 

A második gólt szerző holland Van Persie állítja, az a lényeg, hogy hozták a mérkőzést, azok után, hogy az elején nagyon lassan kezdtek. Az, hogy fordítani tudtak, szintén az erényük, emelte ki. A Manchester United csatára agyondicsérte az ausztrálokat is. „Csak jöttek és jöttek, rengeteget rohantak. Jó csapat ellen játszottunk, ezért értékes a győzelem. Ilyen a világbajnokság, itt már csak jó csapatok vannak, és egyetlen mérkőzés sem könnyű, ezt ma is láthattuk".

A hollandok két győzelmükkel vezetik a csoportot, az utolsó körben Chilével játszanak. 

Rovatok