Index Vakbarát Hírportál

Az amerikaiaké lehetett volna a vb trükkje vagy a németeké?

2014. július 2., szerda 21:55

A kedd esti Belgium-Egyesült Államok-nyolcaddöntő legnagyobb jelenete lett volna, ha a hosszabbításban, 2-1-es belga vezetésnél bejön az amerikai szabadrúgás-kombinációja, és gólt lőnek. 

A 114. percben a tizenhatos előtt kaptak szabadot, arra lehetett számítani, hogy Jones rábombázza majd. Ehelyett az történt, hogy két passzal helyzetbe hozták a sorfal mögött megbújó Dempsey-t, aki így ziccerben ugrott ki, a belga védőket váratlanul érte a dolog. Az amerikai átvette a labdát, át akarta emelni a kifutó Courtois fölött, de a belga kapusban elakadt a lövés. 

Az amerikaik nem voltak szívbajosak meghúzni a trükköt egy jó lövőlehetőségnél, hátrányban, ha bejön, ez lehetett volna a világbajnokság egyik legemlékezetesebb gólja. Az egyenlítés nem jött össze, Belgium pedig kihúzta a 2-1-gyel a végéig. 

Melyik lett volna a menőbb, ha bejön?

  • 2705
    Az amerikaiaké
  • 416
    A németeké
  • 100
    Utálom a trükköket

A német válogatott már a nyolcaddöntő előtt is próbálkozott azzal a variációval, hogy többen is nekifutnak, majd átlépik a labdát, mielőtt érkezik a lövőjátékos, Algéria ellen hétfő este ennek újabb változatát mutatták be, amiről azóta azt állítják, tudatos volt.

Schweinsteiger a 88. percben nekifutott, de nem lőtte el, érkezett Müller, aki látványosan elesett, majd felugrott és rohant tovább, aztán Kroos neki próbálta meg beemelni a labdát, de a sorfalat sikerült eltalálni.

A németek a hosszabbításban 2-1-re nyertek, Müller arra nem akart válaszolni a meccs után, hogy terveznek-e újabb trükkös szabadrúgást. "Majd meglátjuk" - nyilatkozta mosolyogva egy német adónak. 

  

Rovatok