Index Vakbarát Hírportál

26 éve követi a holland válogatottat, megkapta Van Persie-től a karszalagot

2014. július 13., vasárnap 13:19

A Tábornokként ismert legendás holland szurkoló, Winfried Whites huszonhat éve kíséri a válogatottat, szinte az összes tétmeccsen és barátságoson ott volt, ezt a támogatást köszönte meg neki a csapatkapitány Robin van Persie a brazilok ellen megnyert bronzmeccs után. 

A holland csatár kiment a lelátó elé, és Whites kezébe nyomta a karszalagját, miközben a brazilok tülekedtek, mindenki akart valamit Van Persie-től. A játékos csak a Tábornokkal váltott néhány szót, aki nagyon hálás volt az ajándékért, még kezet is csókolt. 

Az 56 éves holland vállalkozónak az 1988-as Európa-bajnokság volt az első nagy tornája, azóta egy vb-t és Eb-t sem hagyott ki, tavasszal viszont nagyon úgy nézett ki, Brazíliába már nem tud kimenni, súlyos anyagi problémái voltak, a házát, vagyontárgyait is aukción adták el. 

A holland szurkolók segítettek rajta, közös gyűjtést szerveztek, össze is jött a pénz, Whites pedig utazhatott. „Százhetven válogatott meccs belépőjét őriztem meg otthon a szekrényemben, fantasztikus emlékek kötnek hozzájuk" - nyilatkozta korábban.

A holland válogatott 3-0-ra nyerte a bronzmeccset a házigazda brazilok ellen. 

Rovatok