Index Vakbarát Hírportál

Durva napok várnak a Realra, még durvább év a Barcelonára

2015. január 2., péntek 11:53

A két spanyol gigaász klub más-más nehézségekkel néz szembe 2015 legelején. A Real Madrid helyzete stabil, a bajnokságban kitűnő helyzetből várja a folytatást, a kupát és a Bajnokok Ligáját is, ezzel szemben a Barcelona történelmének egy igen nehéz évének néz elébe. Kezdjük az előbbivel.

A Real Madrid a Valenciával folytatja vasárnap a Mestallában. A csapat helyzete annyiban is nehéz, hogy a következő kevesebb mint egy hónapban kilenc mérkőzés vár rá azután, hogy a téli szünetet sem pihenéssel töltötték, hiszen előbb a klubvilágbajnokságot nyerték meg, majd Dohában játszottak az év utolsó napjaiban barátságos mérkőzést a Milannal.

Most a Realra 27 nap alatt kilenc meccs vár a spanyol bajnokságban és a Király-kupában, tehát minden harmadik nap tétmeccses. Nehezítés, hogy ezek között a címvédő Atleticóval háromszor meccselnek (a Király-kupában kétszer, a nyolcaddöntőben), mennek a dobogós helyre hajtó Valenciához és fogadják az idén megerősödött Sevillát. 

Szavazzon!

  • 1159
    Barcelona
  • 1091
    Real Madrid

 A Barcelona van nehezebb helyzetben, hiszen az egész évüket meghatározza, hogy a nemzetközi Sportdöntőbíróság eltiltotta őket 2015 mind a két átigazolási szezonjától.

A Mundodeportivo tíz pontban foglalta össze az évüket.

Rovatok