Index Vakbarát Hírportál

Nincs mese, sztárt kell hozni Gerrard helyére

2015. január 4., vasárnap 09:26

A napokban eldőlt, hogy Steven Gerrard tizenhét év után elhagyja a Liverpoolt, és már azt is lehet tudni azóta, hogy valószínűleg Amerikában folytatja a pályafutását. Szombat este a Poolt edző Brendan Rodgers is hosszasan beszélt a történtekről, és a Gerrard nélküli jövőről is.

A menedzser elmondta, a klubnál továbbra is kiállnak egy olyan modell mellett, hogy fiatal játékosokat építenek be, és nevelik őket világsztárokká, de ez a folyamat hosszú és bonyolult. Vagyis arra utalt, hogy erre most nem igazán van idő, Suárez távozása is éppen eléggé megviselte a klubot, amely a nyolcadik helyen áll az angol bajnokságban. 

"A tulajdonosok is tisztában vannak ezzel, és azt is tudják, hogy nem minden játékos lesz meghatározó. A keretünk jelentős része mindig fiatal futballistákból áll majd, de ha előre szeretnénk lépni, akkor időnként minőségi, kész futballistákat kell igazolnunk" - mondta Rodgers. Neveket ezúttal nem mondott. 

Az edző arról is beszélt, hogy az elmúlt hetekben többször is beszélt Gerrarddal, a csapatkapitány nem tűnt különösebben szomorúnak, és azért nem ajánlottak neki edzői állást, mert nem az a fajta ember, aki csak úgy vakon beleugrana az edzősködésbe. 

Gerrard az idény végén távozik a Liverpooltól, ahol 695 mérkőzést játszott és 180 gólt szerzett. 2003 óta ő a csapatkapitány, nyert Bajnokok Ligáját, UEFA-kupát, FA-kupát és Ligakupát, bajnoki címet azonban nem.

Rovatok