Index Vakbarát Hírportál

Szenzációs meccsen 4 hónap után kapott ki a Real Madrid

2015. január 4., vasárnap 18:58

A Valencia fordított Cristiano Ronaldóék ellen a bajnoki rangadón, 22 megnyert tétmérkőzés után kapott ki a Real Madrid. A Barcelona előzhet.

A Valencia–Real Madrid spanyol bajnoki rangadón tizenhárom percet kellett várni, hogy Cristiano Ronaldo megrúgja huszonhatodik gólját bajnokságban, a portugál klasszis egy tizenegyest vágott be, miután kezezés miatt büntetőt ítélt nekik a játékvezető. 

Tíz perccel később már megint a tizenhatosukon belül kezeztek a hazaiak, ezt továbbengedte a játékvezető, és majdnem így lett jó Cristiano Ronaldónak, aki éles szögből az oldalhálóba bombázott.

Ronaldónak volt még egy veszélyesen középre nyesett szabadrúgása, a hazai csapatnak meg közvetlenül a szünet előtt jött a legnagyobb lehetősége. Andre Gomes húszról laposan lőtt, az útközben megpattant labda a kapufáról jött ki, lett volna érkező a kipattanóra is, de Casillas vetődve hárított, úgyhogy 1-0-lal mentek szünetre a csapatok.

Andre Gomes a második félidőt rögtön egy bombával kezdte. A szezon egyik legnagyobb gólja lehetett volna, ha a kifejelt labdát kapásból bevágja a portugál játékos, alig valamivel ment mellé, Casillas biztos nem ért volna oda. 

Két perccel később már nem úszta meg a Real az újabb megpattanó lövést, a valenciás Barragán üresen kapott labdát a tizenhatos előtt, lapos lövése Pepéről vágódott a kapuba. 

Rákapcsoltak a madridiak is, előbb Bale száguldott el a jobb szélen, ziccerben volt, de a kapusba vezette a labdát, aztán Cristiano Ronaldo lövését kellett védenie Diego Alves kapusnak. Ám a következő gólt is a hazai csapat szerezte, egy szöglet után Nicolas Otamendi magasabbra ugrott, mint Sergio Ramos, és bombaerősen a léc alá fejelt, már 2-1 volt a Valenciának. 

Valencia vs Real Madrid 2-1 Nicolás Otamendi Goal

Jöhetett volna a harmadik is, megint Barragán került helyzetbe, leshatáron indult, azonban ziccerben Casillas mellett nem sikerült kapuba kotornia a labdát. Ancelotti cserélt, Khedira érkezett James Rodriguez helyére, Bale-t Jesé váltotta. 

Ronaldóék nagyon megnyomták az utolsó negyedórát, a 79. percben Sergio Ramos jó fejese ment el a bal kapufa mellett, de a többiek is próbálkoztak lövésekkel. A legközelebb Isco járt az egyenlítéshez, egy beadás után erősen fejelt közelről, Diego Alves ezt is kifogta.

Folyamatos nyomás alatt volt a Valencia kapuja, valahogy mindig sikerült menteni, vagy elkerülte a labda a kaput, még Marcelónak is volt egy kapáslövése a 93. percben, ez is kipattant a védőkről.

A Valencia 2-1-re nyert egy izgalmas, nagy tempójú meccsen, a Real Madrid pedig négy hónap után kapott ki a spanyol bajnokságban, összesen 22 győztes tétmeccsük volt sorozatban. Ha a Barcelona nyer a Real Sociedad ellen, akkor ők ugranak az élre. 

Rovatok