Index Vakbarát Hírportál

Gerrard két góllal építette tovább legendáját

2015. január 5., hétfő 22:52

Az FA-kupa harmadik fordulójában a Liverpool 2-1-re verte a negyedosztályú AFC Wimbledont. Steven Gerrard szerezte mindkét liverpooli gólt.

A kiscsapat bátran kezdett, már a 8. percben a kapu elé került egyik csatáruk két fejes után, de lövése gyengére sikerült, elgurult a kapu előtt. A Liverpool gyorsan felvette a ritmust, a 12. percben a szezon végé távozó Gerrard tette ki jobbra a labdát, majd nagy lendülettel érkezett középen. Remek ütemben jött vissza a labda, a berobbanó Gerrardra pedig senki nem számított, aki így simán kapuba fejelt.


Wimbledon 1 - 2 Liverpool All Goals and... by goals5

A Wimbledon nem nagyon tudta tartani a labdát, de az első félidő további részében mégis több helyzetet dolgozott ki. A felívelt labdákkal nem tudtak mit kezdeni a védők. A 28. percben így került Tubbs elé a labda, félfordulatos rúgása azonban pontatlan volt a kapunál. Mignolet kapusbravúrja is megmentette a Liverpoolt a góltól, de a 36. percben már ő sem segíthetett. Szöglet után a százkilós Akinfenwához került a labda, és az erőcsatár három méterről be is kotorta a kapuba. (1-1)

A második félidőben a Wimbledon már nem volt igazán veszélyes, a 62. percben a Liverpool visszavette a vezetést. Gerrard húsz méterről, szabadrúgásból csavart a kapuba jobb oldalról. Tíz perc múlva balról próbálkozott, és ugyan megint veszélyesen csapódott le lövése, ezúttal elkerülte a kaput.

Az utolsó percekre is maradtak izgalmak, a Wimbledon nyomott, a 92. percben egy szöglet után Azeez rúghatott kapura, de Mignolet a legjobbkor jött ki a kapujából.

A másik hétfőn rendezett meccsen a Tottenham 1-1-et hozott össze a Burnley-vel, így ezt a mérkőzést újra kell majd játszani. A Liverpool a következő fordulóban Bogdán Ádám csapatával, a Boltonnal meccsel majd.

Rovatok