Index Vakbarát Hírportál

Wimbledoni Szörnyeteg terrorizálta a Liverpoolt

2015. január 6., kedd 09:31

Adebayo Akinfenwa, a Wimbledon 32 éves angol játékosa azzal lett világhírű az angol negyedosztályból, hogy a FIFA 2015-ös kiadása szerint nincs nála erősebb játékos a világon. Ez már csak ránézésre is megállja a helyét, hiszen a 180 centis csatár láthatóan nem kerüli el az edzőtermet, ahol egyes hírek szerint 180 kilót nyom fekve.

Emellett persze azon a szinten, ahol játszik, remek gólszerzőnek is számít, tavaly például a harmadosztályban 10 gólig jutott, de karrierje során hétszer járt 10 gól fölött az alsó osztályokban. Hétfő este pedig a Liverpoolnak is vágott egyet, raádásul azzal egyenlített a Wimbledon.

Adebayo Akinfenwa vs. Liverpool

Előbb lényegében letaglózta a kapuból kitörő Simon Mignolet-t, majd a gólvonalon történt mentés után még át is gázolt a belgán, hogy gólt szerezzen.

De nemcsak a góllal tűnt ki Akinfenwa, a mezőnyben is remekül bolondította a vendégeket, ha éppen úgy volt kedve.

De ha kellett, a fizikai fölényét is bevetette, mint például Martin Skrtel ellen, aki hamar megtanulta, hogy nem jó dolog a wimbledoni Szörnyeteggel (ez a beceneve) ujjat húzni.

Adebayo Akinfenwa odébtaszajtotta Skrtelt

A meccset viszont Akinfenwa minden erőfeszítése ellenére a Liverpool nyerte 2-1-re Steven Gerrard duplájával – aki a meccs után oda is adta Akinfenwának a mezét.

Rovatok