Index Vakbarát Hírportál

Másfél Ronaldóból kijön egy 220 milliós Messi

2015. január 6., kedd 10:29

A Real Madrid a világ legdrágább játékosállományú klubja, és Lionel Messi több mint másfélszer annyit ér, mint Cristiano Ronaldo, derül ki a svájci futballkutató intézet legújabb összesítéséből.

A CIES félévente értékeli az öt topligában (francia, olasz, spanyol, német és angol) futballozó játékosokat. Az elméleti transzferdíjakat a játékosok teljesítménye (gólok, meccsszám, cselezési képesség), válogatottban és klubban elért eredmények, valamint speciális jellemzők (poszt, szerződés időtartama, életkor) alapján határozzák meg. A modelljüket több mint 1500 transzfer alapján állították fel, így hozták ki a 120 legdrágább futballistát.

A legutóbbi lista élén nincs változás, a CIES szerint Lionel Messi még mindig 220 millió eurót ér, Cristiano Ronaldo értéke növekedett, 133 millió euróra becsülik, de akkor is meglepő, hogy a portugál az elmúlt időszakban nyújtott teljesítménye ellenére ennyire lemaradt Messitől.

A harmadik Eden Hazard lett 99 millióval, nála is értéknövekedést látunk, ahogy a lista 2–9. helyezettjének mindegyikénél. Neymarnál csökkenést regisztráltak, nem is fért bele a legjobb tízbe 58 millió euróval.

A 120-as listában a Real Madridból találjuk a legtöbb játékost, pont egy csapatra valót, 11 futballista került fel. Összesen 512 millió eurót érnek. (A játékos neve után a listán elfoglalt helye és értéke szerepel.)

A teljes listát ITT lehet tanulmányozni.

Rovatok