Index Vakbarát Hírportál

Ötöt vágott a Barca, a feszültség nem enyhül

2015. január 9., péntek 00:03

A katalán lapok már a Barcelona-edző Luis Enrique ultimátumáról írtak hétfőn és kedden, miután a váratlan vasárnapi vereség (Real Sociedad, 0-1) után kiderült, hogy az edző és a csapat sztárjai között megbomlott az összhang.

A válságot mélyítette, hogy a sportigazgatónak (Zubizarreta) és helyettesének (Puyol) is felmondtak, Bartomeu elnök pedig előrehozatta az elnökválasztást, vagyis elnöki mandátumát megkurtította egy évvel. Eközben pedig egyre erősebb a pletyka, Lionel Messi közeledik a Chelsea-hez, a londoniak pedig hajlandóak kifizetni a kivásárlási árat.

Ilyen előzmények után fogadta a Barcelona az Elchét a Spanyol Kupában, az ultimátumban ez a kötelező győzelem is szerepelt, de az igazán nehéz feladatot az Atlético Madrid vasárnapi legyőzése jelenti, mert a tavalyi bajnoki döntőben sem sikerült.

Az Elche hálásabb ellenfél volt, mint az első bajnoki fordulóban, mert akkor megúszták hárommal, most azonban már az első félidőben ennyit kaptak.

Előbb Neymar, majd Suárez, a 45. percben pedig Messi volt eredményes, vagyis a csatártrió mindhárom játékosa gólt jegyzett. Messi tizenegyesből lőtt a bal sarokba, és kissé rezignáltan vette tudomásul, hogy betalált, nem volt különösebb gólöröme a találat után.

Ötöt lőtt a Barcelona

A negyedik gól az 56. percben hozta meg Messi széles mosolyát először a meccsen, akkor nagy passzt adott Jordi Albának, a védők lábai között elsurrant a labda, az előrehúzódó balhátvédnek viszont hajszálpontos volt, a befejezés is jól sikerült, Tyton kapus lábai között találta meg az utat a labda.

Neymar vágott még egyet a felső léc segítségével, onnan még inkább edzőmeccs jellege lett a kupatalálkozónak – 20 ezren sem voltak a 98 ezres stadionban –, egyúttal lefutottá vált a jövő heti visszavágó.

A kötelezőn tehát túljutott Enrique, a nagyobb és stresszesebb feladat azonban vasárnap jön. Meg kellene verni valahogy az Atléticót, hogy átmeneti nyugalomhoz jussanak.

Rovatok