Index Vakbarát Hírportál

Rendőr, de bárkit megfejel a pályán

2015. január 9., péntek 09:05

Az al-Ahliban védő – már ha éppen nincs eltiltva – , Majed Naszer kapusnál kevés balhésabb játékos létezik. Bárkinek nekimegy, legyen az ellenfél vagy bíró, ezért is kockázatos kapuba állítani, de most mégis kezdő lehet a január 9-én induló Ázsia-kupán az Egyesült Arab Emirátusok válogatottjában.

„Ez új kihívás nekem, ami a korábbi viselkedésemet illeti, az már a múlté. Előre nézek, és a legjobbamat szeretném nyújtani a csapatomnak és az országomnak" – mondta Naszer, aki rendőrként dolgozik részmunkaidőben.

A kapusnak van is mit maga mögött hagynia, komplett csapatok nem szednek össze annyi büntetést, mint ő.

Korán kezdte az ámokfutást, már ifistaként sikerült egy évre eltiltatnia magát. 2001-ben egy kupameccsen megtámadta a bírót, nem csak szavakkal bántotta, míg a partjelzőt kővel dobta meg.

Az asszisztenseket később sem zárta szívébe, egy 2007-es bajnokin is rárontott egyikőjükre. Elsőre 13 meccses büntetést kapott, amit később sikerült ötmeccsesre csökkentetni. 2011-ben már szinte visszafogott volt: embert nem bántott, csak egy széket dobott a pályára mérkőzés közben, egymeccses eltiltást kapott érte.

Nem lépett mégsem a javulás útjára, később sem bírt magával. Az al-Vaszl játékosaként megpofozta az al-Ahli edzőjét, Quique Florest (most nevezték ki a Getaféhoz). 17 meccsre tiltották el, még 30 ezer dirhamos (2,2 millió forint) bírságot is kiszabtak rá. A 64-szeres válogatott kapus ettől besokallt, bejelentette, hogy abbahagyja a futballt.

Majed Naszer kapus bárkit megfejel a pályán

Később meggondolta magát, így nem csak karrierjét, de büntetési listáját is meghosszabbította. Már Diego Maradona volt az edzője, amikor megint filmszakadása lett, és egy kis kakaskodás után megfejelte ellenfelét. Az al-Vaszlnak is sok volt már, az egész szezonra felfüggesztette a forrófejű kapust.

Naszer új klubjában, az al-Ahliban is ott folytatta, ahol abbahagyta. 2014. október 27-én egyszerűen leköpte az al-Ahli–al-Ain-meccs bíróját. Ezért 200 ezer dirhamos büntetés és féléves eltiltás járt elsőre, ám fellebbezés után törölték ezeket a szankciókat. Valószínűleg már az Ázsia-kupára is gondolhatott a helyi szövetség, mert a válogatott korábbi első számú kapusa éppen sorkatonai szolgálatát tölti. Naszer képességeit senki sem vonta kétségbe, de ha elszakad nála a cérna, akkor egész csapatát veszélybe sodorhatja a tornán is.

Rovatok