Index Vakbarát Hírportál

Ronaldo borzasztóan dühös volt Bale-re, ordítva pocskondiázta

2015. január 10., szombat 18:17 | aznap frissítve

Az év végén barátságos meccsen vesztett 4-2-re a Real Madrid, amely a múlt héten vereséggel folytatta a bajnokságban, ráadásul előnyről egy rangadót veszített el a Valencia ellen, majd a hét közepén, szintén előnyből bukott fővárosi riválisa ellen. Az Atletico Madrid elleni 0-2, azaz zsinórban három vereség utoljára a nyáron esett meg a Reallal, igaz, akkor teljesen tét nélküli meccseken, ezért cikkeztünk most mi is egy miniválságról, amelynek a 18. fordulóban az Espanyol elleni diadal vethetett véget (3-0).

A Madrid ennek szellemében kezdte a meccset, előbb a 10. percben Benzema bődületes nagy lövésénél a kapufa még megmentette az Espanyolt, de két perc múlva meglett az első gólja a Real Madridnak. Bale a jobb oldalon átlépte a labdával a felezővonalat, majd átívelte az alapvonalhoz, ahol Ronaldo egyből középre gurított az érkező James elé, aki 15 méterről laposan a kapuba lőtt.

Puskás-díjas lehet James

James a nyári vb-n lőtt gólja egyébként ott van a Puskás-díjas jelöltek között, és Puskás Ferenc özvegye, Bözsi néni szombaton azt mondta, szerinte a kolumbiainak kellene nyernie. Ezt nem a gól miatt, hanem azért érdemelné mert a realban 10-es mezben játszik, mint Puskás Ferenc annak idején. 

A 27. percben Isco addig húzogatott a büntetőterületen kívül, amíg fel nem vágták. A tökéletes szabadrúgásszög a bal lábas Bale-nek esett jobban lábra, a 20 méterről elvégzett szabad pedig tökéletes íven a rövidbe szállt úgy, hogy a kapufának is nekicsattant. 

A második félidőben erőszakosabb lett a meccs, mégis váratlanul piros lap következett Coentrãonak egy becsúszásért, majd rögtön ezután egy sárga is becsúszott, amit Ronaldo szabályosan kikényszerített a közönséggel, mert karmesterként a játékvezető egyik döntése ellen hergelte őket.

A Real kevesebb játékossal is több gólt lőhetett volna, de Bale és Ronaldo között nem volt tökéletes az összhang, sőt, a kétszeres aranylabdás portugál egy helyzet után, amelynél Bale nem passzol neki, hanem mellé gurított, hevesen gesztikulálva putázott maga elé. Ennek megfelelően nem is pk, hanem egy egészen meglepő összjáték után, Arbeola beadásából Nacho lőhetett újabb gólt, amely az első gólja volt a Realnál.

A győzelemmel a Real tartja vezető pozícióját a spanyol bajnokság élén.

Eredmények:

Málaga-Villarreal 1-1 (0-1) 

Real Madrid-Espanyol 3-0 (2-0)

Celta Vigo-Valencia 1-1 (0-1)

Eibar-Getafe 2-1 (1-0)

Levante-Deportivo La Coruna 0-0

Rovatok