Index Vakbarát Hírportál

Pintér szerint talán vele is 7 pontot szerzett volna a válogatott

2015. január 11., vasárnap 13:49

Pintér Attila a futballválogatott volt szövetségi kapitánya a Népszabadságnak beszélt részletesen arról, hogyan élte meg a kritikákat és azt, hogy egy meccs után leváltották. Beszélt utódja, Dárdai Pál 7 pontjáról is.

A barátságos mérkőzéseken nyújtott gyenge teljesítmény után a közönség türelme hamar elfogyott az északírek elleni első Eb-selejtezőn szeptemberben, bár Pintér akkor még nem akart foglalkozni a lelátói rigmusokkal, de lapnak elmondta, rosszul esett neki, hogy a nézők tüntettek ellene. 

Már az első félidőben az zengett a lelátóról: Pintér, takarodj! Persze nem emiatt kaptunk ki 2-1-re, és abban, hogy vesztettünk, én is hibás vagyok. De majdnem úgy fájt, mint a vereség, hogy ismét rá kellett jönnöm: a magyar futballt körülvevő légkör legalább akkora akadálya a felzárkózásnak, mint az egész labdarúgásunkból hiányzó alázat és önbecsülés E kettő látszólag ellentétes egymással, pedig dehogyis: nem elsősorban a kudarcok miatt nincs méltóság, hanem azért, mert a szereplők tudják, nem tettek meg mindent a fejlődésért. Azaz nem voltak eléggé alázatosak a szakmához..

Az összetartásokról továbbra is úgy gondolja, hogy jó kezdeményezés volt, csak sokan akadályozták, és több korábbi válogatott gúnyolódott rajta. Pedig szerinte 1984-ben nagyrészt azért nyertünk ifjúsági Európa-bajnoki címet, mert Bicskei Bertalan szakvezető minden második héten háromszor is összehívta a csapatot.

Pintért egy tétmeccs után felállította az MLSZ, helyette Dárdai Pál jött, akivel a következő három tétmeccsen hét pontot szerzett a válogatott, köztük a Románia elleni idegenbeli iksszel. A volt szövetségi kapitány úgy véli, ez talán neki is ment volna.

Tudja-e valaki igazolni, hogy velem nem szerzett volna ugyanennyit? Ám nem akarok semmit sem elvenni az utódom sikereiből. Ezzel együtt a történeti esély abból is adódik, hogy jövőre már huszonnégy csapat vehet részt az Európa-bajnokságon, és a selejtező csoportbeosztása nem rossz. 

Az is kiderült, hogy Pintért eléggé megviselték a történtek, mert ha nem hívják válogatott edzőnek, talán még mindig a Győr edzője lenne. Azzal vigasztalja magát, hogy Csányi Sándor MLSZ-elnök a leváltása után azt mondta, ha lesz egyszer egy futballklubja, akkor őt hívja oda edzőnek.

A Győrnél amúgy nemrég edzőváltás volt, de a kolozsvári CFR volt edzőjét, Vasile Miriutát nevezték ki. 

Rovatok