Index Vakbarát Hírportál

A húszbüntetős drámában a kapus 11-ese döntött

2015. január 14., szerda 00:46

Az FA-kupa szinte minden fordulójában hoz valami lehetetlen eredményt. Az idei kiírás negyedik körében sem volt ez másképpen. A West Ham United–Everton-meccsen a hosszabbítás után tizenegyesdráma döntött.

A vezetést a West Ham szerezte meg az 51. percben Valencia góljával, de nem tudta megtartani az előnyt. A 82. percben Mirallas egyenlített, – az 56. perctől az Everton tíz emberrel játszott, mert McGeadyt kiállították –, jöhetett a kétszer 15 perces hosszabbítás. A 97. percben már az Everton volt előnyben, Lukaku góljával. A West Ham kapaszkodott, a 113. percben egyenlíteni tudott, Carlton Cole góljával harcolta ki a büntetőket.

A tizenegyeseket mindkét csapat elég biztosan rúgta. A második párban az evertonos Naismith hibázott, Adrián jól érezte a lövést. Az ötödik párban a West Ham-játékos Downing eldönthette volna a meccset, de Joel Robles könnyedén leért a bal sarok felé tartó lövésre.

A következő négy párban senki nem hibázott, ezután a két kapus rúgott egymásnak büntetőt. Robles kezdett, de nem volt szerencséje, hiába rúgott óriási erővel, csak a felső lécet bombázta szét. Adrián következett, aki simán belőtte a maga büntetőjét, és ezzel a mennyekbe ment.

West Ham–Everton bünetőpárbaj 9-8

A Wolverhampton–Fulham is izgalmas lett, a rendes játékidőben 2-2-re álltak, és a 122. percig úgy tűnt, hogy a Wolverhamtpon 3-2-re nyert. Ekkor azonban büntetőhöz jutott a Fulham, és McCormak ki is használta a lehetőséget. A büntetőpárbajt is ő kezdte, és másodjára sem hibázott, ahogy csapatából senki sem, így 5-3-ra nyertek, mert a második párban Doherty kihagyta a saját tizenegyesét.

Rovatok