Index Vakbarát Hírportál

207. a világon a legjobb magyar futballklub, iraki, kongói is veri

2015. január 14., szerda 10:38

A futball nemzetközi statisztikáival foglalkozó szervezet elkészült 2014 legjobb klubjainak listájával, ez az IFFHS egyik olyan összesítése, ami miatt rendszeresen kiakadnak a szurkolók világszerte. Most azért olyan nagy meglepetések nincsenek, csak egy-két érdekesség. 

A Real Madrid úgy lett az első, hogy 381 pontja új rekord az IFFHS-lista történetében, a Bayern München, az Atlético Madrid és Barcelona a további sorrend, majd jön az első nem európai klub, a kolumbiai bajnok Medellin. Egy másik dél-amerikai egyesület fért még be a legjobb tízbe, az argentin River Plate a kilencedik, holtversenyben az osztrák Salzburggal, ami a Chelsea-t és a PSG-t is előzi így.

A csapatokat egyébként nagyjából aszerint rangsorolják, hogy milyen erős bajnokságban mennyi pontot szereztek, persze számít az is, hogy ki az ellenfél. A legjobb százba hét spanyol, hét argentin, míg a braziloktól, az angoloktól a németektől és az olaszoktól hat klub fért be.

Magyar csapat nevével a 207. helyig nem találkozunk, (pedig előtte van izlandi, iraki, kazah, kongói és moldáv csapat is), a Debrecen áll ott, a Diósgyőr a 233., és a Ferencváros került még fel az ötszázas listára a 389. hellyel. 

Az IFFHS lista első 15. helyezettje

1 Real Madrid CF

2 FC Bayern München

3 Club Atlético de Madrid

4 FC Barcelona

5 Club Atlético Medellín

6 Juventus FC

7 Arsenal FC

7 SSC Napoli

9 River Plate

10 FC Salzburg

11 Chelsea FC0

12 SL Benfica

13 Paris Saint-Germain FC

14 Cruzeiro EC

15 FC Porto

Rovatok