Index Vakbarát Hírportál

Újabb francia zseni tűnt fel a Juvéban

2015. január 16., péntek 10:27

A Juventus keretében jelenleg három francia játékos van: a veterán védő, Patrice Evra, illetve a két fiatal tehetséges középpályás, Paul Pogba és Kingsley Coman. Előbbi már a vb-n is ott volt, bemutatni sem kell, nemsokára a világ legértékesebb játékosa lehet, utóbbi viszont még csak 18 éves, épp most kezd berobbanni a köztudatba.

Vagy talán már meg is tette csütörtök este, amikor a Juventus a Hallas Veronát fogadta, majd 6-1-re kiütötte az Olasz Kupában.

A hazaiak utolsó gólját lőtte Kingsley Coman, akinek ez volt az első találata a felnőtt keretben – és akárcsak az élete első barcelonás gólját lövő Jérémy Mathieu, ő is hatalmas lövéssel mutatkozott be.

A fiatal francia balról tört be középre, majd alaposan meglepte a kapuban álló Rafaelt azzal, hogy inkább a rövid felső felé húzta vissza a labdát. A brazil nem is tudott rendesen mozdulni a lövésre, suta mozdulattal próbált felérni a léc alá még éppen beférő labdára, sikertelenül.

Kingsley Coman vs. Verona

A Juventus 6-1-es sikeréből Comanon kívül a másik francia középpályás, Pogba is kivette a részét, de Álvaro Morata és Sebastian Giovinco is betalált – utóbbi 2012 szeptembere óta először tudott duplázni.

Rovatok