Index Vakbarát Hírportál

Szórakozott a Chelsea, ez is belefért

2015. január 17., szombat 18:33

Az angol bajnokság huszonkettedik fordulójában csak egy hazai pályán játszó csapat nyert, de kapott gól nélkül volt jobb ellenfelénél a Chelsea és a Manchester United.

A Chelsea négy gólt lőtt egy félidő alatt, ezzel pedig a fordulás után már csak az volt a kérdés, hogy akar-e esetleg újabb gólt lőni. Sokáig úgy látszott, megelégednek a négy találattal, de aztán jött Schürrle, és közelről bepasszolta az ötödiket.

Swansea City vs Chelsea 0-5

De haladjunk sorjában. Egy perc sem kellett, máris megvolt a vezetés, mert Sigurdsson eladott labdája után Oscar lőtt 20 méterről a kapuba. Diego Costa duplája után megint a brazil jött. Costa második gólja előtt egy védőtől kapott labdával került kihagyhatatlan helyzetbe.

A Chelsea könnyelműsködött ezek után, amikor Diego Costa egyedül tört kapura a félidő vége előtt, már nem is akart mindenáron gólt lőni, miután elhúzta a labdát a kapus mellett. Visszapasszolt, Willian azonban a felső lécre bombázott.

A Chelsea legfölényesebb meccsét produkálta, ebben a bajnoki szezonban még nem rúgott soha ötöt.

A Manchester szenvedősebb meccsen szerzett három pontot. Majdnem egy óra kellett, hogy gólt lőjenek, és akkor jött Fellaini, a hajrában pedig Wilson.

Tőzsér Dániel a Watford ötödik gólját lőtte a másodosztályban, csapata 5-0-ra verte a Charltont. Klubja a hatodik, vagyis még osztályozót érő helyen áll.

Premier League, 22. forduló

Aston Villa-FC Liverpool 0-2 (0-1)
Burnley-Crystal Palace 2-3 (2-1)
Leicester City-Stoke City 0-1 (0-0)
Queens Park Rangers-Manchester United 0-2 (0-0)
Swansea City-Chelsea 0-5 (0-4)
Tottenham Hotspur-Sunderland 2-1 (1-1)
Newcastle - Southampton 1-2 (1-1)
  
    vasárnap játsszák:
West Ham United-Hull City 14.30
Manchester City-Arsenal 17.00
    hétfőn játsszák:
Everton-West Bromwich Albion 21.00

Rovatok