Index Vakbarát Hírportál

Luis Enrique megtalálta a csapatát

2015. január 19., hétfő 10:51

Luis Enrique 2014. augusztus 24-én, az Elche elleni 3-0-s győzelemmel mutatkozott be tétmeccsen a Barcelona kispadján. Azóta 19 bajnokin, négy Király Kupa-meccsen és hat Bajnokok Ligája-találkozón van túl a tavaly májusban kinevezett szakvezető, de csak a most hétvégi bajnokin fordult elő az, hogy két egymás utáni tétmeccsen ugyanazt a kezdőcsapatot állította ki.

Az Atlético Madrid elleni egy héttel ezelőtti bajnoki után vasárnap ugyanaz a tizenegy játékos kezdett a Deportivo elleni bajnokin is.

Jól jegyezzük meg: Bravo – Daniel Alves, Pique, Mascherano, Jordi Alba – Busquets, Rakitic, Iniesta – Messi, Suarez, Neymar.

A szakértők főleg azt emelték ki, hogy a dél-amerikai csatárhármas, az argentin Lionel Messi, az uruguayi Luis Suarez és a brazil Neymar egyre magabiztosabb hármast alkot elől

Messi a 30. mesterhármasát rúgta, még az Elche elleni első kupameccsen fordult elő, hogy Messi, Neymar és Suarez is gólt szerzett. Ebben az idényben ez a hármas másodszor volt egyszerre eredményes, elsőre az október 12-i, Paris SG-en elleni BL-meccsen esett meg ugyanez.

A bajnokságban csak a kapus Claudio Bravo volt ott minden meccsen kezdett, Sergi Busquets egyet hagyott ki, Lionel Messi pedig egyszer a kispadon kezdett. A Bajnokok Ligájában Marc ter Stegen és Messi volt csak mind a hat meccsen kezdő, Bartra, Daniel Alves, Javier Mascherano és Neymar ötször-ötször szerepelt a kezdő tizenegyben. A Király Kupa négy találkozója után csak Bartra mondhatja el magáról, hogy mind a négy meccsen a kezdőcsapatba nevezték.

A Barcelona a 29 eddigi tétmeccséből 23 győzelemmel, 2 döntetlennel és 4 vereséggel áll. Ami beszédesebb statisztika, a Barcelona idei, közel harminc tétmeccsén már 29 játékos lépett pályára, közülük pedig 26-an voltak már legalább egyszer a kezdőcsapat tagjai.

Rovatok