Index Vakbarát Hírportál

Egyből C. Ronaldóék mellé kerül a norvég szupertehetség

2015. január 19., hétfő 19:56

Több norvég lap, így a VG és a Drammens Tidende is arról cikkezik, hogy a hosszúra nyúlt csapatlátogatások után végre döntött a jövőjéről a 16 éves norvég tehetség, Martin Ödegaard, aki a Real Madridot választotta. Ugyanakkor a spanyol klubnak és a Strömsgodsetnek még meg kell egyeznie az átigazolásról, erről hétfő este vagy kedd reggel kezdik a tárgyalásokat.

A VG hiába kereste Jostein Flót, a norvégok sportigazgatóját, nem sikerült elérniük sem a játékos apját, Hans Erik Ödegaard-t, aki egyben a tehetség ügynöke is. Ennek ellenére a lap úgy tudja, hogy 20-30 millió norvég korona (nagyjából 2,2-3,4 millió euró) lehet a végleges vételár, amin felül a további eladásokból is részesülne a norvég csapat.

A 16 éves középpályás, aki már a norvég válogatottban is bemutatkozott, kétszer, apja viszont háromszor is járt magánrepülővel Madridban az elmúlt hetekben, a spanyol sajtó pedig már ekkor valószínűsítette, hogy létrejöhet a megállapodás. Ödegaard az Atlético Madrid elleni első kupameccset például a helyszínen nézte meg. Korábban több másik európai elitcsapatnál is járt, például a Bayern Münchennél, a Liverpoolnál, vagy épp a Manchester Citynél.

A tárgyalások részét képezi az is, hogy a középpályás azonnal a Real felnőtt csapatával kezdje meg a felkészülést, igaz, a nyárig csak a Castilla, vagyis a B csapat meccsein játszik majd. Vele együtt pedig apja is Madridba költözik, aki valamelyik utánpótláscsapat mellett lesz edző.

Rovatok