Index Vakbarát Hírportál

Messi büntetőt rontott, nyert a Barca

2015. január 22., csütörtök 00:20

A Spanyol Kupában a nyolc között vannak a csapatok, az este első meccsén a Villarreal 1-0-ra verte a Getafét otthon, egy késői szabadrúgásgóllal. Utána a Barca az Atleticóval játszott Barcelonában, és ez a rangadó is 1-0 lett.

Az első félidőben benyomta a vendégeket a Barca, mint másfél hete, amikor bajnokin találkoztak ugyanitt (3-1), de Luis Suarez hibái miatt nem sikerült gólt lőnie. Az uruguayi középcsatárban játszhatott, kedvenc helyén, de újra pocsék volt, a szünetig úgy tíz támadás halt el rajta. A félidő közepén hihetetlen ziccert rontott: Rakitic emelte be neki a labdát az ötösre mesterien, de ő dropból fölévágta. Elképesztő hiba volt.

Az Atletico szokásos rombolását folytatta a második félidőben is, a hajrára rugdosódásba, lökdösődésbe és reklamálásba ment át a meccs, Gonzalez bíró viszont csak szövegelésért adott lapot, többnyire a hazaiaknak.

A 83. percben aztán eldőlt a meccs. Messi szabadrúgása elakadt a sorfalban, Busquets lába között pattogott, jött Juanfran, és a labda helyett a középpályás bal lábát rúgta el. A bíró meglepetésre befújta az egyértelmű büntetőt. Döntése azért volt váratlan, mert a Barcelona szezonbeli 29 tétmeccsén egy tizenegyest kapott előtte.

A 30.-on befújt másodikat is Messi vállalta el, szokásával ellentétben nem helyezett, és a középre tartó labdát Oblak kapus kiütötte. Csakhogy pont középre, így a kipattanót Messi simán behelyezte. Újabb akciógólja lett, büntetőből egyet szerzett eddig az idényben.

barcelona vs atletico madrid 1-0 2015

A hosszabbításban kapott még egy ígéretes szabadot a Barca, de 18 méterről Messi fölérúgta, illetve a sorfalban helyezkedő Busquetsen változtatott irányt a labda. Talán ha Neymarnak hagyja az argentin, eredményesebb lett volna a befejezés.

Maradt az 1-0, ami a jövő heti visszavágó előtt, nem is olyan rossz eredmény a Barcelonának. Lapokban a végére az Atletico nyert, 4-2-re, az utolsó hét percben osztott ki nekik három sárgát a bíró.

A nap másik késő esti meccsén Malaga-Bilbao 0-0.

Rovatok