Index Vakbarát Hírportál

Iránnak Irak ellen nincs lehetetlen, tíz emberrel két gólt gyötörtek be

2015. január 23., péntek 12:40

Irán hősiesen küzdött az Ázsia-kupa negyeddöntőjében, de végül 11-esekkel Irak nyert. Irán így is szinte csodát tett, tíz emberrel kétszer is egyenlítettek.

A vezetést még Irán szerezte meg, Azmún talált be a 24. percben. Irak Jaszin góljával az 56. percben egyenlített, és a rendes játékidőben már nem is változott az állás. Irán a 43. perctől azonban csak tíz emberrel játszott, Pooladit második sárgával kiállították.

Irak vs Irán 3:3 gól összefoglaló (Ázsia-kupa)

A hosszabbításban Irak kétszer is vezetett, először a 93. percben, erre tíz perccel később jött az iráni gól, majd a 116.-ban megint Iraknál volt az előny egy büntető után. Hiába volt már csak négy perc hátra a meccsből, az óriásit küzdő Irán újra betalált. A 119. percben Goodcsannedzsad volt a gólszerző, de előtte már ketten is nagyon közel jártak. A flipperhez hasonló játékban először egy gólvonalon álló iraki mentett, majd a felső lécről sem pattant be a labda a következő lövésnél. Végül a csatár fejjel gyötörte kapuba. (A videón a hatodik perctől.)

Irak vs Irán 7:6 - tizenegyespárbaj összefoglaló

A tizenegyeseknél már nem volt ilyen szerencséjük, az utolsó párban az iráni játékos a kapufát találta, ellenfele pedig nem hibázott, 7-6-ra Irak nyert, az elődöntőben Dél-Koreával játszik.

Eredmények, negyeddöntő:
Egyesült Arab Emírségek-Japán 1-1 (1-0, 1-1, 1-1) - büntetőkkel: 5-4
Irak-Irán 3-3 (0-1, 1-1, 2-2) - büntetőkkel: 7-6

    csütörtökön játszották:
Ausztrália-Kína 2-0 (0-0)
Koreai Köztársaság-Üzbegisztán 2-0 (0-0, 0-0, 1-0) - hosszabbítás után

    Az elődöntőben:
Koreai Köztársaság-Irak, hétfő
Ausztrália-Egyesült Arab Emírségek, kedd

Rovatok