Index Vakbarát Hírportál

Blokkolták a magyarok elől a Notts County Facebook-oldalát

2015. január 23., péntek 20:13

Annyira szétrollkodták a magyarok a világ legrégebbi profi futballklubjának, a Notts Countynak a Facebook-oldalát, hogy a klub úgy döntött, elérhetetlenné teszi Magyarországról az oldalt - derült ki a BBC beszámolójából.

A trollkodási hullám a Notts County magyar játékosának, Bajner Bálintnak szólt. Az előzmény az, hogy Bajner hónapokkal ezelőtt az első meccsén a Fulham ellen kezdő volt, de a 44. percben lecserélték, a cserét pedig azzal magyarázta, hogy edzője azt szerette volna, ha megtapsolják a nézők.

A klub közösségi oldalán ezután rendszeresen megtalálták a magyar kommentelők a "No Bajner, No Party!" kommentekkel, ami nagyjából azt jelenti, hogy ha nem játszik Bajner, akkor a meccsnek sincs semmi értelme. Ezt unta meg végül a klub.

Az oldal adminisztrátorai először megpróbálták szűrni a kommenteket, de így sem tudták megakadályozni a trollhullámot. Bármit posztoltak az oldalra, percek alatt ellepték a bejegyzést a "No Bajner, No Party" kommentek. Jamie Dixon, a klub médiafelelőse szerint emiatt kellett végül blokkolniuk a Magyarországról érkező felhasználókat.  

Rovatok