Index Vakbarát Hírportál

Ugyan miért nyomasztaná 16 évesen, hogy a leigazolta a Real Madrid?

2015. január 23., péntek 10:11

A tizenhat éves Martin Ödegaardnak a csütörtöki volt az egyik legfontosabb nap az életében. Hivatalosan is bejelentették a Real Madridnál az érkezését, találkozott Cristiano Ronaldóékkal, akik még közös fotóra is összeálltak vele, és megvolt az első realos sajtótájékoztatója is.

Az óriási tehetségnek tartott norvég futballista a norvég Strömsgodsettől váltott a spanyol sztárklubra, de nem nagyon illetődött meg emiatt. „Tényleg nem érzem, hogy nyomás lenne rajtam. Persze, teljesen más lesz, mint otthon játszani, de nekem az a célom, hogy kiélvezzem ezt az egészet".

Beismerte, hogy kicsit hamarabb történt a nagy váltás, mint azt remélte, de izgatottan várja, hogy elkezdhesse a munkát. 

Ödegaard azért választotta a Real Madridot, mert a legjobb lehetőséget kínálták neki a fejlődéshez, és ügyeltek arra is, hogy otthon érezze magát. Apja végig ott lesz vele, az utánpótlásban kap majd edzői munkát. 

Kiderült, hogy a munkát a klub akadémiáján, a Castillán kezdi meg, és ha az első csapatnál Carlo Ancelottinak szüksége van rá, akkor felhozzák majd. A következő idényre viszont már Ronaldóékkal kezdi meg a felkészülést a nyáron, akkor fog eldőlni, hogyan tovább.

A Real Madrid egy 21 éves brazilt is igazolt

Az MTI szerint a spanyol klub csütörtökön megegyezett a Cruzeiróval a 21 éves Lucas Silva szerződtetéséről is. A brazilok sportigazgatója szerint hosszabb ideje tárgyaltak egymással, és már csak az árban kell megállapodniuk. 

Spanyol médiaértesülések szerint a Bajnokok Ligája-győztes madridi csapat 15 millió euró körüli összeget fog fizetni a fiatal játékosért. A brazil védekező középpályás csütörtökön már nem is edzett együtt társaival, mert a szerződéshez szükséges orvosi vizsgálatokon vett részt.

Rovatok