Index Vakbarát Hírportál

Új játék a magyar futballban, ön is kiszavazhat egy klubtulajdonost

2015. január 23., péntek 09:37

Lehet félteni Magyarországot, de az biztos, hogy a hazai futballban nincs demokrácia-defitcit. Az NB II.-es Kaposvári Rákóczi többségi tulajdonosa, Sólyom Sándor a klub honlapján szavazást indított. Ha a szurkolók úgy akarják, akkor távozik a klubtól.

A korábban az Újpestet és a most Ferencvárost is támogató, finoman szólva is kalandos életű Sólyom december elején lett a klub többségi tulajdonosa, de szerepvállalásának nem mindenki örült.

„Tudom, hogy meglehetősen rendhagyó egy ilyen szavazás. Ám az is példa nélküli, ahogy a város, a csapat szurkolótábora a szerepvállalásomat fogadta. Azt azért ne feledjük el, hogy a labdarúgás a nézőkért van, ezért fontos a véleményük. Ha úgy gondolják, én vagyok a kaposvári futball kerékkötője, meghajlok az akaratuk előtt" – idézi a Nemzeti Sport a tulajdonost.

Szavazni január 26-ig lehet, de ehhez még csak kaposvárinak sem kell lenni. Már csak ezért is komolytalan az egész, mert már most lehet sejteni az eredményt. Sőt, ha így megy tovább, hamarosan a kaposvári kezdőt is mi állíthatjuk össze.

Az NB II. 12. helyén álló csapatnál talán ezzel sem okoznánk nagy kárt.

Rovatok