Index Vakbarát Hírportál

A Real egy perc alatt megszívatta magát

2015. január 24., szombat 16:34 | kilenc éve frissítve

A spanyol bajnokságot vezető Real Madrid a 14. helyen álló Cordobát 2-1-re verte az utolsó tíz percre feszültté váló mérkőzésen. Cristiano Ronaldót egyből piros lappal állították ki.

A mérkőzés sokkolóan kezdődött Ronaldóéknak, mert a kiscsapat már a harmadik percben vezetést szerzett. Az első támadásnál még az első percben a Cordoba kapott 11-est, mert Bebé lövésébe Sergio Ramos kézzel ért bele a 16-oson belül. Hernandez játékvezető szabálytalannak látta a mozdulatot, ezért megadta a büntetőt.

Cordoba vs Real Madrid 1-0

A 11-est Ghilas végezte el, határozottan a bal felső sarokba küldte, Casillasnak nem volt esélye védeni.

A Real a 28. percig volt hátrányban, egy szöglet után Benzema volt a legharciasabb az ötösnél, és a levétel után a kapuba gyötörte a labdát (1-1).

A Cordoba a második félidőben is nagyon harciasan játszott, Bebé foghatatlan volt, az 57. percben nagy szóló után a kapuig gyalogolt, de a lövést elrontotta. A 67. percben újabb gólt szerezhett volna a hazai csapat, Varane rosszul fejelt haza Casillasnak, így a labdát a védőt letámadó Florin Andone szerezt meg. A kilépő Casillast is átemelte, de a labda a felső lécet találta el.

A meccs utolsó tíz percben még nagyobb izgalmakat hozott, a 82. percben Cristiano Ronaldo piros lapot kapott Edimar támadásáért, de nem sokáig volt emberelőnyben a Cordoba. A 87. percben 18 méterről Bale végzett el szabadrúgást. A sorfalból felugró Cartabia kézzel ért a labdához, ezért megkapta második sárgáját, így kiállították. A kezezésért járó büntető pedig Bale be is rúgta, így 2-1-re nyert a Real, és továbbra is vezeti a bajnokságot.

Rovatok