Index Vakbarát Hírportál

Nikolics hatékonyabb, mint a Real Madrid

2015. január 26., hétfő 15:45

A CIES Futballkutató adatai szerint a spanyol csapatok a leghatékonyabbak a góllövésben. A Real Madrid és a Valencia majdnem minden ötödik kapura lövéséből gól lesz.

A CIES az öt topliga (olasz, francia, spanyol, német, angol) adatait elemezte. Eszerint a Real Madrid a legveszélyesebb, átlagban 5,4 lövésükből lesz gól, a Valencia a második 5,7-tel, míg az Atlético Madrid minden hatodik lövése megy be. A Barcelona a negyedik lett, 6,6-tal.

Az első nem spanyol a Sevillával holtversenyben az ötödik helyen álló Olimypique Lyonnais, mindkét klub 6,7-tel áll. A hetedik helyen három német csapat osztozik, az Eintracht Frankfurt, a Hertha és a Schalke is 6,9 lövésből hoz össze egy gólt. A tizedik helyen a Chelsea és a PSG áll hét lövéssel.

A statisztika külön vizsgálja az első és második félidőt is. Az első félidős gólokban a Valencia a legjobb, 4,6-tal. A második félidősben viszont megint a Real Madrid a legjobb (5,3).

A teljes táblázatot ITT elemezheti ki teljesen.

A Hivatásos Labdarúgók Szövetsége is közzétett egy statisztikát, de a hatékonyságot nem csapat-, hanem játékosszinten méri. Eszerint a videotonos Nikolics Nemanja a legjobb góllövő, ha hinni lehet az adatoknak, átlagban 3,6 lövéséből egy be is megy, jobb tehát a Realnál is. Őt Tisza Tibor követi 6,8-as eredménnyel.

Rovatok