Index Vakbarát Hírportál

Indul a hiszti a Realnál: miért kap heti 30 milliót egy 16 éves?

2015. január 27., kedd 14:55

A tizenhat éves Martin Ödegaard a múlt héten szerződött a Real Madridhoz, nem is kevés pénzért, bónuszokkal együtt heti százezer eurót (bő 30 millió forint) is kereshet, ha az összes feltételt teljesíti. Azért nem kell félteni, az extrák nélkül is szép pénzt tehet majd zsebre a norvég tehetség.

Ödegaard egyelőre a Real Madrid Castillánál készül, ahol a csapatkapitány már néhány nap után megjegyzést tett a tizenhat éves játékos bérére. "Nem arról van szó, hogy irigylem a pénzt, de nem lenne rossz, ha én is annyit kereshetnék, mint ő" - idézte a spanyol Sport a 22 éves Sergio Aguzát, aki idén kilenc meccset játszott a csapatban.

Jó ötlet ennyi pénzt adni neki?

  • 6056
    Nem, elszáll majd, ő lesz az új Freddy Adu
  • 1646
    Ha akkora tehetség, akkor igen
  • 1371
    Nem tudom

A norvég futballista talán ennél is többet kereshetett volna, ha mondjuk a PSG-nél vagy a Citynél ír alá. Norvégiában hétfőn egy sajtótájékoztatóval búcsúztatták el, ott azt mondta, nem a pénz miatt szerződött a madridiakhoz.

"Nem nagyon szeretnék a pénzről beszélni, nem ez alapján döntöttem. az volt a fontos, hogy mi a legjobb a fejlődésemhez". Azt is hozzátette, nem akar stresszelni, hogy mikor mutatkozhat be végre az első csapatban.

Bár a Castillában készül, ha Carlo Ancelottinak szüksége lesz rá, akkor felhívja a nagyokhoz. A klub az apjának is munkát adott az utánpótlásban, úgyhogy végig ott van vele, hogy segítse. Ilyen fizetés mellett valószínűleg szüksége is lesz rá. 

Rovatok