Index Vakbarát Hírportál

2-3: az év félidője az Atleti-Barcán

2015. január 28., szerda 22:06

Szenzációs első félidőt játszott az Atletico Madrid és a Barcelona Spanyol Kupa-negyeddöntőjük visszavágóján, a második pocsék lett, a Barca simán továbbjutott.

Az első meccs 1-0 lett a Barcának, az Atleti már 40 másodperc alatt le is dolgozta ezt.

Siqueira indított egy labdaszerzésből, Fernando Torres átvette a labdát, nagyon befűzte Mascheranót, majd 16-ról kilőtte a jobb alsót, a kapufáról pattant be a labda. (1-0)

Atlético de Madrid vs Barcelona 2-3

A Barca nem szeppent meg, a 10. perc előtt egyenlített. Nagyszerű akciót vitt végig a Messi-Suarez-Neymar hármas, a labda ebben a sorrendben járt végig a lábukon, a végén a brazil gurította a ziccert a jobb alsóba (1-1). Ekkor két gól kellett az Atleticónak a továbbjutáshoz.

A 30. percig felváltva jöttek a helyzetek, ekkor Raúl Garcia tört volna be a tizenhatosra, Mascherano útját állta, a bíró pedig büntetőt ítélt. Az argentin valóban feltartotta a spanyolt, csakhogy még a 16-oson kívül, azaz a játékvezető tévedett, amikor befújta a büntetőt. A sértettet ez nem érdekelte, a jobb alsóba vágta a labdát (2-1).

A Barcelona támadott újfent, és ugyanannyi kellett neki az egyenlítéshez, mint az első bekapott gól után. Egy szögletet Busquets csúsztatott középre, Miranda felszabadítani akart, de igen kacska mozdulattal a saját kapujába talált (2-2).

Újra az Atleticónak kellett jobban tepernie, ám most már a Barcelona lőtte a következő gólt, amiben minden benne volt, ami a mai futball. Griezmann lőtt ziccerben, 13 méterről a Barca kapujára, de Jordi Alba véletlenül, ám mellkasmagasságba emelt könyökkel blokkolta a lövést. Jöhetett volna a büntető, csakhogy a bíró most nem fújt.

Atlético-Barcelona hosszabb összefoglaló

A kipattanóból indult a kontra, Messi hozta fel a madridiak térfelén, simán megjátszhatta volna a jobb szélen Suarezt, de inkább csinált egy cselt, és a bal oldalon felfutó Jordi Albát találta meg tökéletes passzal. Az imént még blokkoló balhátvéd vetődve középre húzta a labdát, Neymar átvette, úgy, hogy azzal elküldte Oblak kapust is, és kvázi begyalogolt a kapuba (2-3).

A szünetben sem tétlenkedtek viszont a csapatok, az öltözőbe menet Raúl Garcia összeszólalkozott Neymarral, aminek a vége nagy tömegjelenet lett az edzők részvételével, eredménye pedig, hogy az Atleti-kapitány Gabit az öltözőfolyosón kiállították. Vagyis a hazaiaknak tíz emberrel kell kiküzdeniük a négy közé jutást, ami nem sikerült

Torres és Neymar

A második félidőben a Barcánál volt a labda, akadt egy két helyzetük, de inkább csak gurigattak. Az egyetlen esemény a lefújásig Mario Suarez pirosa volt, ő is elvesztette a fejét, rátaposott Messire második sárgájáért.

Gabi a lefújás után az egyik spanyol tévének elmondta, a bíró valószínűleg azért állította ki az öltözőben, mert Jordi Alba kezezése miatt reklamálni mert.

A Barcelona kettős győzelemmel ment tovább, még nem tudni, kivel játszik az elődöntőben.

Rovatok