Index Vakbarát Hírportál

A Chelsea-Pool nem meccs volt, háború

2015. január 28., szerda 10:46

A Chelsea jutott az angol Ligakupa döntőjébe, hosszabbítás után 1-0-ra győzte le a Liverpoolt. Azon túl, hogy mindkét csapat a hétvégi, FA-kupában elért kudarcát igyekezett feledtetni, nem szabad elmenni szó nélkül a játékvezetés mellett.

Michael Oliver durva hibái kísérték végig a 120 percet.

Az egész ott kezdődött, hogy az 5. percben egy liverpooli kezezés miatt maradt el a büntető, majd Diego Costa a 12. percben nem kapott piros lapot. A Chelsea csatára – az ismétlések alapján nem véletlenül – úgy megtaposta a Pool török védőjének, Emre Cannak a bokáját, hogy az is csoda volt, hogy a hátvéd folytatni tudna. Bár mindez a bíró orra előtt történt, még a figyelmeztetés is elmaradt.

Talán Oliver is rájött mekkora hibát követett el, ezért nagyvonalúan kirúgást ítélt, amikor a 22. percben Skrtel úgy szerelte Diego Costát, hogy egyszerűen megtaposta a lábát. Ez büntetőt ért volna és minimum lapot a szlovák védőnek.

A második félidőben folytatódott a Costa–Skrtel-párharc, ezúttal a spanyol a Liverpool-védőt taposta meg nagyon brutálisan, csoda volt, hogy a pályán maradhatott. Ahogy az 66. percben a liverpooli Henderseon is szerencsésnek mondhatta magát, hiszen úgy ütött bele kézzel a labdába, hogy volt már egy sárga lapja. Mégis folytathatta. Amiért korábban sárga lapot kapott, az is inkább pirosat ért volna.

Már a hosszabbításban, annak is az első félidejében Steven Gerrard és Diego Costa csapott össze, a spanyol volt szabálytalan, amit Gerrard annyira rossz néven vett, hogy kisebb tumultus alakult ki, amelynek végén mindketten megkapták a sárgájukat.

Costának ekkor már végképp nem kellett volna a pályán lennie. Négy perccel a vége előtt a Skrtel–Costa-háború negyedik fejezeténél a Pool-védő is megkapta a sárgáját, hálás lehet Olivernek, hogy csak az elsőt. Ez pedig egy másik Skrtel–Costa ütközet, a védő nem is a labdára, inkább Costa mozgására figyelt, a vége egy szabálytalan ütközés, igaz ez a felezővonalnál történt.

A meccs után José Mourinho arról beszélt, hogy provokálták játékosát, és megvédte Costát, szerinte csak a hihetetlen akarás miatt tűnt úgy, mintha szándékosan követte volna el a bűneit. A liverpooliak viszont nagyon ki voltak akadva a spanyolra, több olyan képet is posztoltak a helyi újságok, amelyen hol Skrtellel, hogy Gerarddal látható éppen összeakaszkodva.

Az tény, Michael Oliver játékvezető képtelen volt az elején megfékezni az indulatokat, a végére teljesen kicsúszott az irányítása alól a meccs.

A Chelsea a szerda esti Sheffield United–Tottenham-meccs továbbjutójával játssza majd a Ligakupa döntőjét, a másik meccsen a Spurs 1-0-ra nyerte az első meccset.

Rovatok