Index Vakbarát Hírportál

Érkezik Diego Costa első eltiltása Angliában

2015. január 28., szerda 19:56

Az angol szövetég (FA) eljárást indított Diego Costa, a Chelsea brazil, de spanyol válogatott futballistája ellen a Liverpoollal játszott Ligakupa-elődöntőben elkövetett sportszerűtlensége miatt - jelenti az MTI.

A csatár a keddi találkozó első félidejében taposott rá Emre Canra, a Liverpool német játékosára. Costa a második félidőben Martin Skrtelre is rálépett, ám ez utóbbit az FA nem vizsgálja. Az első szituációval viszont azért foglalkozik a szövetség, mert indoklása szerint azt a játékvezető nem vette észre. (Diego Costa aztán még Steven Gerrard Pool-kapitánnyal is összeakaszkozott, de ezt is figyelmen kívül hagyják.)

A londoniak támadója a szabályok szerint hárommeccses eltiltást kaphat tettéért, ha megbüntetik. Az FA még ezen a héten dönteni fog az ügyben, és amennyiben elítéli Costát, úgy a spanyol már a hétvégi Manchester City elleni bajnoki rangadón sem játszhat.

A Ligakupa elődöntőjének visszavágóját végül hosszabbításban nyerte meg a Chelsea, így fináléba került, de sérülés miatt Cesc Fabregast és Felipe Luizt is elveszítette.

Rovatok