Index Vakbarát Hírportál

Sorsoltak: Guinea jutott tovább

2015. január 29., csütörtök 16:20

Sorsolással dőlt el az Egyenlítő-Guineában zajló Afrika-kupa D csoportjának második továbbjutója. A szerencse Guineának kedvezett Malival szemben, így a Seydou Keitával felálló Mali búcsúzott.

A D csoportban azért kellett sorsolni, mivel a csoport második helyén Guinea és Mali is három döntetlennel, 3-3-s gólkülönbséggel végzett. Ennek megfelelően egymás elleni eredményük is döntetlen, mindkét csapat háromszor játszott 1-1-et a csoportkörben.

Szenegál kiesett, Giresse-t kirúgták

Miután a csapat már a csoportmérkőzések után búcsúzott az Afrika Kupán, a szövetség vezetői nem hosszabbítanak szerződést Alain Giresse-szel, a szenegáli labdarúgó-válogatott kapitányával.

"Alain Giresse nélkül dolgozunk tovább" - közölte csütörtökön Augustin Senghor, a szervezet elnöke. A francia válogatottal játékosként Európa-bajnok, vb-harmadik szakember 2012 óta vezette a szenegáli együttest, a szerződése pedig februárban jár le.

Az Egyenlítői-Guineában zajló kontinensbajnokságon Giresse együttese a C csoport harmadik helyén végzett Ghána és Algéria mögött, valamint a Dél-afrikai Köztársaság előtt. A 2013-as Afrika Kupára és a tavalyi világbajnokságra nem jutottak ki a szenegáliak.

A két csapat szerdai, egymás elleni meccsén a 15. percben Guinea egy 11-essel szerzett vezetést, amelyet Mali a 47. percben egyenlített ki.

Korábban már kétszer, 1972-ben és 1988-ban volt szükség sorsolásra, akkor Kongónak és Algériának kedvezett a szerencse. A továbbjutó Guinea a nyolcaddöntőben Ghánával játszik majd, a találkozót vasárnap délután ötkor rendezik.

Rovatok