Index Vakbarát Hírportál

Ronaldo nélkül is gólzáporos győzelem

2015. január 31., szombat 18:01 | aznap frissítve

A Real Madrid 4-1-re legyőzte a Real Sociedadot a spanyol bajnokságban.

A Bernabéuban 71 ezer madridi néző nézte döbbenten, hogy a Real Madrid már a negyvenedik másodpercben hátrányba került a Real Sociedad ellen a spanyol bajnokság 21. fordulójában. Szöglet után Aritz Elustondo talált be fejjel.

A madridiak várakozásai persze nem voltak túlzóak, mert Cristiano Ronaldo a múlt heti balhéja után eltiltását tölti, így a Bale–James–Benzema–Isco-támadósorral, mint említettük, gyakorlatilag hátrányból indult a tabellát vezető Real meccse.

Azonban csupán két perccel később Marcelo külsővel adott középre, James gyönyörűen fejelt a jobb felsőbe. A Sociedad az idén már legyőzte hazai pályán a Barcelonát, az Atleticót és a Realt is, de az egyenlítés után inkább az volt a kérdés, hogy a madridi klub hány gólnál áll meg.

Benzema sok helyzetet alakított ki, Isco is jól mozgatta a csapatot. A legnagyobb helyzet előtt is Benzema passzol a teljesen üresen hagyott büntetőterületre, de ott James és Bale egymást zavarta, utóbbi a rövidbe gurított volna, de egy védőről a labda megpattant és mellé ment.

A 37. percben aztán megszerezte a Madrid a vezetést. Egy beadás után Benzema vehette le a labdát, majd közelről kapura bombázott, Rulli azonban nagyot védett, szerencsétlen módon a kipattanó labda Ramoshoz került, aki tíz méterről bevágta a léc alá. 

A második félidő is Real támadásokkal folytatódott, előbb Benzemát buktatták a büntetőterületen belül, a játékvezető továbbot intett, majd egy Marcelo helyzet után Bale fejelt kapura, de a gólvonalról mentettek. Aztán Bale és Benzema összjátékából meg lett a harmadik gól is, Benzemának csak be kellett gurítania a labdát.

Real-győzelem

A Madrid visszavett a lendületből, de nem ezen múlt. A 4. madridi gól például azután született, hogy már a Socieadadnál volt a labda, de Benzema és Jesé visszaszerezték, a francia csatár lepasszolt Iscónak, aki a 16-os sarkára tette neki vissza, Benzema pedig onnan azonnal a hosszú felsőbe lőtt. Csodás gól volt.

Miután Jamest és Benzemát is lecserélték már tényleg csak Bale-en múlt, hogy sikerül-e gólt szereznie, de sehogy nem jött össze, a 81. percben például teljesen egyedül vihette a Sociedad kapujára, az argentin kapus azonban lábbal védett. A vendégek legjobbja volt a kapus, aki a gólok ellenére többször is kiszolgáltatott helyzetben hárított.

A rengeteg kihagyott helyzet ellenére a Realnak így is meglett a kiütéses győzelem, továbbra is vezetik a bajnokságot.

Eredmények:

Eibar-Atlético Madrid 1-3 (0-3)

Real Madrid-Real Sociedad 4-1 (2-1)

Garanada-Elche 1-0 (0-0

Celta Vigo-Córdoba 1-0 (0-0)

Rovatok