Index Vakbarát Hírportál

Diego Costa már nem fog megváltozni

2015. február 1., vasárnap 11:59

Diego Costa nem könnyű eset. Ez a brazil születésű, Spanyolországban karriert befutó válogatott játékos ma már Londonban, az angol bajnokságot vezető Chelsea-ben futballozik. Noha a spanyolországi pályafutása tele volt botrányokkal, úgy tűnt, Angliában elkerülik a nagyobb balhék, de a Liverpool elleni Ligakupa-meccsen ámokfutásba kezdett, amiért három meccsre eltiltották, most egy interjúban szembesítették önmagával.

A 26 éves játékos Emre Can lábát taposta meg kedden. „Amennyi történt, attól még haza tudtam menni és aludni is tudtam abban a tudatban, hogy amit tettem, abban nem volt szándékosság”, mondta a Daily Telegraphnak, amit a Goal.com szemlézett.

„A büntetést kell fogadnom. Nyilván szomorú vagyok, mert most majd nem fogok tudni segíteni a csapatomnak, de tiszteletben tartom a döntést."

„Nem mondom, hogy angyal lennék. Nem vagyok angyal. De mindig, amikor játszom, ugyanígy fogok küzdeni, mert ez vagyok én. Ezt kell tennem a családomért, ebből élek, ezt kell tennem a klubomért és a szurkolókért. A pályán mindig ilyen vagyok, ilyen a karakterem, örökké versenyezni, küzdeni, amikor nem vagyok a pályán, teljesen más ember vagyok, de a futballban nem fogok megváltozni. A pályán nagyon győzni akarok."

„Ez a munkám, és imádom, azért küszködök, hogy az alatt a 90 perc alatt 100 százalékot tudjak magamból kiadni. Hányszor okoztam sérülést másnak? Soha" - válaszolta meg a kérdést.

Igaz, tette hozzá, számtalanszor balhézik a pályán, Spanyolországban még többet is,

de ez az én játékom, és ezen az sem változtat, ha eltiltnak néhányszor.

Rovatok