Index Vakbarát Hírportál

És ő egy világbajnok védő?

2015. február 2., hétfő 11:40

Egyre inkább kiderülnek a Barcelona védelmének bajai - a szezon elején sokáig gólt sem kaptak -, ezért is érthetetlen, miért adtak a sérült Vermaelenért 8 millió eurót a nyáron, és miért Jérémy Mathieu-ben látták a megoldást 15 millióért. (Egyikük sem játszott, előbbi sérült, utóbbi színvonalával akadnak problémák).

Az Atletico Madrid ellen is az átlag feletti támadójáték hozta meg a fordítást és a győzelmet szerdán a kupában (3-2), a hétvégén a bajnokságban pedig a Villarreal vezetett kétszer is a Nou Campban, onnan sikerült fordítaniuk Messiéknek.

Piqué a Villarreal ellen elképesztő hibákat követett el másodperceken belül, ezután 2-1-re vezetett a vendégcsapat.

Piqué nem találja a helyét

Előbb Giovanni lábára tette le labdát a felezővonalnál, majd amikor utolérte, hatalmas iramban rohant a semmi felé, ahelyett, hogy már arra helyezkedett volna, milyen megoldást választ a labdával a kiszorított csatár.

Ha Giovanni éles szögből lőtt volna, akkor csak Bravo kapus lábai között vagy a rövid felsőt vehette volna célba, Piquének neki a visszaadásra kellett volna mozdulnia.

Amikor visszavette a labdát az ötösön belül – a visszajátszást érdemes megnézni -, ő még háttal áll a későbbi gólszerző támadónak.

Amikor már a gólvonal felé kellene mennie a visszapassz után, akkor is csak zavarodottan téblábol.

A hétfőn 27. születésnapját ünneplő Piqué úgy látszik, sokkal jobban érezte magát Puyol mellett, akkor rendezettebbek voltak a gondolatai és a mozgásai is.

Rovatok