Index Vakbarát Hírportál

Simon Krisztián a Bundesliga 2-be szerződött

2015. február 2., hétfő 18:29

Az átigazolási piac zárása előtt nem sokkal jelentette be az 1860 München, hogy leigazolta az Újpest FC 23 éves futballistáját, Simon Krisztiánt. A magyar csatár újpesti szerződése 2016-ig szólt, a bajorokkal 2018 június 30-ig írt alá, az átigazolási összeget a klubok nem hozták nyilvánosságra.

Simon 18 éves korában már rövid ideig kipróbálta a légióséletet, az angol Wolverhampton akadémiáján nevelkedett, visszatérése után 2011-ben Hollandiába, a Feyenoordhoz került, ahol már élvonalbeli meccsen is pályára lépett. Nyolc meccsen kapott lehetőséget. Az NB I.-nem 118 meccsen 21 gólt lőtt, 19 gólpasszt adott. 2014-ben Magyar Kupát nyert.

Az U19-es és az U21-es válogatott után a felnöttek között 2014. június 7-én, a Kazahsztán elleni barátságos meccsen mutatkozott be. Pintér Attila után Dárdai Pál is számított rá, az utolsó három Eb-selejtező mindegyikén pályára lépett.

Az 1860 München az őszi szezont a tabella alső felében zárt, mindösszejobb gólkülönbsége miatt nem áll osztályozós helyen. A szezont a Ferencváros korábbi szakvezetőjével, Ricardo Monizzal, és egykori játékosával, Leonardóval kezdték, és itt védett Király Gábor is. Mostanra egyikőjük sincs már a klubnál. A csapat egyik legismertebb játékosa a 17 meccsen 12 gólt szerző osztrák Rafael Okotie, a pakisztáni származású csatár korábban az Austria Wien, a Sturm Graz, és az FC Nürnberg játékosa volt.

Gerhard Poschner, az 1860 sportigazgatója kiemelte, Simonnal egy igazán gyors támadóval erősödött a bajor klub. A kétlábas játékost a széleken, de akár középen is bevetheti majd Markus von Ahlen szakvezető.

Rovatok