Index Vakbarát Hírportál

Bundagyanú miatt kirúgták a japán szövetségi kapitányt

2015. február 3., kedd 10:43

Kirúgta a Japán Labdarúgó Szövetség kedden a válogatott szövetségi kapitányát, Javier Aguirrét, aki még decemberben keveredett bundagyanúba. A szövetség akkor még kiállt a mexikói edző mellett, ám a gyengén sikerült Ázsia-kupa után, ahol Japán a negyeddöntőben kiesett, megváltak tőle.

Dajni Kunija, a szövetség elnöke azzal indokolta a döntést, hogy nem szeretnék, ha a botrány miatt csökkennének a nemzeti csapat világbajnoki selejtezős esélyei. Hozzátette, a szakember egyetértett azzal, hogy a menesztése elkerülhetetlenné vált, írja az MTI.

Aguirre egy 2011 májusában játszott spanyol bajnoki mérkőzés kapcsán keveredett gyanúba, egy spanyol ügyészi vizsgálat megállapítása szerint ugyanis ő is érintett lehet a Levante–Zaragoza-meccs eredményének befolyásolásában. A találkozót a szezon utolsó játéknapján rendezték, s idegenben aratott 2-1-es győzelmével a Zaragoza bent maradt az élvonalban.

A gyanú szerint az eredményt manipulálták, erről 41-en tudtak, köztük az akkor a Zaragoza edzőjeként dolgozó Aguirre is, aki ugyanakkor tagadta érintettségét. A 17-szeres magyar válogatott Pintér Ádám akkor a Zaragoza játékosa volt, de a gyanús mérkőzésen nem lépett pályára. 

Rovatok