Index Vakbarát Hírportál

Puscas bemutatkozott az Interben

2015. február 3., kedd 14:51

3-1-es vereséget szenvedett az Inter a hétvégi fordulóban, a Sassuolo elleni meccs azonban George Puscas életében fontos pont, hiszen 12 percet kapott Roberto Mancini vezetőedzőtől.

A 18 éves középcsatár a korosztályos csapatokban kimagaslóan játszott, ezért emelte őt fel az edző.

A magyar származású, 187 centis játékos Margittán született, Nagyváradon nevelkedett, 16 évesen már az FC Bihor felnőtt csapatában futballozott.

A Fourfourtwo.hu úgy tudja, Egervári Sándor kapitány akkoriban megnézte a román másodosztályban, de aztán lemondott róla, mondván: ilyen képességű játékos Magyarországon is van, ezért felesleges a honosítása.

A honosítási szabály úgy rendelkezik a futballban, hogy egy játékos csak akkor nem cserélhet országot, ha a felnőtteknél szerepelt tétmeccsen.

Puscas tehát akár még lehetne magyar, de mivel kora ellenére az U21-es román válogatott oszlopos tagja, nem valószínű, hogy feladná terveit.

Kivált, mert az ősszel a felnőtt román válogatott bő keretébe is bekerült - az észak-írek ellen végül nem álíltották be -, vagyis számolnak vele. Két éve nagyobb esély lehetett volna a megszerzésére.

Rovatok