Index Vakbarát Hírportál

Brutális rúgások, villámgyors pofonok: ja, hogy ez focimeccs?

2015. február 3., kedd 10:47

Az Üzbég Futballszövetség elnézést kért két játékosa miatt, akiket a thaiföldi Király-kupán állítottak ki. A dél-koreai olimpiai válogatott ellen két futballista úgy gondolhatta, hogy egy kungfufilmben szerepel, látványos mozdulatokkal intézték el ellenfeleiket.

Az első félidőben az egyik eszét vesztő üzbég, Jaloliddin Masaripov a levegőben repülve beleszállt ellenfelébe, az izomból fejbe rúgott dél-koreai egyből elfeküdt. Masaripov piros lapot kapott, de a bíró ezzel nem fékezte meg az indulatokat.

A két szabálytalan üzbegisztáni játékos (Dél-Korea vs Üzbegisztán 2-0)

A második félidőben Tohir Samszitdinov őrült meg teljesen, labdáért harcolt, amikor földre került egy ütközés után. Tombolt benne a bosszúvágy, egy koreait csak visszanyomott a földre, Sim Szangmint állásból mellbe fejelte, majd megsorozta pár pofonnal. Ő is piros lapot brutalitásért.

A meccset 2-0-ra Dél-Korea nyerte.

Az üzbég vezetők már a meccs után elnézést kérték, Samszitdinovot pedig hazaküldték. A szövetség azt reméli, hogy a koreaiak és a thaiok is megbocsátanak nekik. A két futballistának szigorú büntetést ígérnek, Dél-Koreának pedig azt, hogy tavasszal játszanak velük egy feltehetően minden mozzanatában barátságos meccset.

Rovatok