Index Vakbarát Hírportál

Összeesküvés-elméletet gyártottak a Barcelona adóügyéből

2015. február 4., szerda 17:21

Josep Bartomeu, az FC Barcelona elnöke egy nappal azután, hogy Neymar két évvel ezelőtti átigazolása miatt kirobbant adócsalási ügyben a gyanúsítottak közé került , azt mondta, a Real Madrid és a spanyol állam csapata elleni támadása áll az ügy hátterében.

A klubvezető a Katalán TV-nek adott interjúját az MTI idézi, amely szerint ugyan bizonyítékai nincsenek, ám sok minden arra utal, összefüggés van a katalán függetlenségi mozgalom és a Neymar-ügy között. 

„Tavaly a stadionunkban helyt adtunk a Szabadság koncertnek, s az egyik meccsen a katalán zászló volt a mezünkön, a katalán függetlenségi menetelés pedig keresztül haladt a Nou Campon, ez vélhetőleg nem tetszett mindenkinek."

Szerinte a brazil csatár édesapja elmondta neki, a Real Madrid kedvezőbb ajánlatott kínált a csatárért, ezért nem vették jó néven, hogy mégis a Barcával kötöttek megállapodást.

A Neymar átigazolásával kapcsolatos ügyben a vád szerint a katalán klub valamivel több mint 2,8 millió euróval kevesebb adót fizetett be, mint kellett volna. A klubvezetőnek február 13-án kell megjelennie a madridi bíróság előtt.

A Barcelona keddi közleményében azt írta: nem ért egyet azzal, hogy gyanúsítottá minősítették az elnököt és kitart azon álláspontja mellett, hogy a klub "ártatlan".

Rovatok