Index Vakbarát Hírportál

Koman Magyarországon talált magának csapatot

2015. február 4., szerda 08:48

Több, mint nyolc hónap után talált magának csapatot Koman Vladimir, a 36-szoros magyar válogatott. Az U20-as világbajnoki bronzérmes a Diósgyőri VTK futballistája lett, kedden késő este aláírta szerződését, írta a klub hivatalos honlapja.

Komannak július 1-e óta nincs csapata, akkor bontotta fel a szerződését az orosz bajnokságban szereplő FK Krasznodar, itthon ősszel még az MTK-val edzett. Marcel Kacinari, a játékos menedzsere korábban elmondta, több csapat is érdeklődik iránta. Három magyar, egy orosz és egy közel-keleti klub jelentkezett. Közülük lett a befutó a DVTK.

"Tavaly már felvettük a kapcsolatot Vladimirrel, akkor nem sikerült megállapodnunk – mondta el Árki Gábor, a DVTK sportigazgatója. Két-három nappal ez előtt merült fel újra annak a lehetősége, hogy a kiváló válogatott játékos Diósgyőrbe igazoljon. Ez után felgyorsultak az események, hamar, gyakorlatilag néhány óra alatt meg tudtunk egymással állapodni. A klub vezetése és a szakmai stáb is egyöntetűen azon az állásponton volt, hogy ha mód van rá, akkor tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy a mi játékosunk legyen."

"A DVTK egy szimpatikus klub – kezdte első diósgyőri interjúját Koman. – Nagyon tetszett az, hogy amikor a játékosokkal beszéltem, mindenki pozitív véleménnyel volt a klubról, és mindenki elmondta, mennyire jó itt játszani. Úgy hallottam, nagyon jó a társaság, szeretném én is segíteni a csapatot a tudásommal."

"Egy nagyon nehéz időszak áll mögöttem, ez remélem, hogy többet nem fog előfordulni. Nagyon fájt, hogy nem csinálhattam azt a dolgot, amit legjobban szeretek az egész világon. Nem vagyok a topon, de nagyon jó időben tudtam igazolni, előttem áll a téli a felkészülés java. Biztos vagyok abban, hogy gyorsan formába fogok lendülni és nem lesz semmilyen probléma. Szeretném üdvözletemet küldeni a diósgyőri szurkolóknak, remélem, hogy együtt nagy sikereket fogunk átélni."

A 25 éves középpályás karrierje a Haladásnál indult, 2005-ben a Sampdoria szerződtette, amely az Avellinónak és a Barinak is kölcsönadta. 2012-ben az AS Monaco következett, majd még abban az évben a Krasznodar, kölcsönben az FK Ural játékosa is volt. Koman 36 felnőtt válogatott meccsén 7 gólt szerzett.

Rovatok