Index Vakbarát Hírportál

A 16 éves Ödegaard bemutatkozott a Realnál: két gólpassz

2015. február 5., csütörtök 13:21

16 éves szupertehetség, Martin Ödegaard egy kínai csapat elleni barátságos mérkőzésen mutatkozott be a Real Madrid B csapatában a pekingi Guoan ellen, nem is rosszul. 

A szerdai zárt kapus 3-3-as meccsen hatvan perc alatt két asszisztot osztott ki, ezen kívül még volt néhány látványos megmozdulása, de az volt a cél leginkább, hogy formába hozzák. A Castilla az Athletic Bilbao B ellen játszik a spanyol harmadosztályban a hétvégén, ez lehet az első tétmeccse a norvégnak, akinek fizetése miatt nemrég még a csapattársak is hisztiztek

Martin Odegaard Debut Highlights Real Madrid Castilla vs Beijing Guoan 3-3

Ödegaard hamarosan akár nemzetközi kupameccset is játszhat, a Real Madrid ugyanis nevezte a Bajnokok Ligája keretébe. A madridi klub a Schalkéval játszik a nyolcaddöntőben, és ha olyan különbséggel mennek neki a második mérkőzésnek, ahogy legutóbb (1-6), akkor simán megtörténhet, hogy Ödegaard is lehetőséget kap.

A BL-keretbe amúgy a hírek szerint azért válogatták be, mert edzéseken már az első hetekben meggyőzte a Real szakembereit. 

Ha pályára küldik, ő lesz a sorozat történetének legfiatalabb játékosa, a rekordot az egykori chelsea-s, Celestine Babayaro tartja, aki 16 évesen és 87 naposan mutatkozott be a BL-ben

Rovatok