Index Vakbarát Hírportál

Dárdai: A nagy Herthát könnyebb edzeni, mint az U15-ös csapatát

2015. február 5., csütörtök 15:18

Hirtelen érte a felkérés Dárdait, hogy vegye át a Hertha nagycsapatát, de nem teljesen váratlanul, árulta el a német klub új vezetőedzője még a hivatalos bejelentés előtt készített interjújában az MLSZ.hu-nak. Dárdai párhuzamosan lesz magyar szövetségi kapitány és Hertha-tréner, már két poszt birtokosaként nyilatkozott.

„Szerdán kint voltam édesapámmal a Leverkusen elleni bajnoki mérkőzésen, és az utolsó percben odalépett hozzám az akadémiai vezető, hogy hagyjam bekapcsolva a telefonomat. Ekkor már sejtettem, miről lehet szó” – mondta, majd hozzátette, hogy szerda este és csütörtök délelőtt folyamatosan egyeztettek, a következő 48 órában pedig rengeteg dolga lesz, hiszen lényegében stáb nélkül kell készülnie a Mainz elleni, szombati bajnokira.

„Akárcsak a magyar válogatott esetében, ez a kihívás is korábban érkezett az általam tervezettnél, de akárcsak a válogatott, a Hertha BSC is a szívügyem, ezért nem tudtam nemet mondani a felkérésre.”

A Hertha élén egyetlen célja van: megmenteni a kieséstől, mert most utolsó előtti, kiesőhelyen áll. Állítja, a felnőttek irányítása mellett talán több ideje is lesz a válogatottra, hiszen például most nem kell majd a szülőkkel és az iskolákkal egyeztetnie.

De a márciusi válogatott-összetartás ugrik

Dárdai elmondta, a válogatottal március elejére tervezett edzőtábor biztosan elmarad – az U15-ös csapattól elengedték volna, ám a felnőtt keretet nem hagyhatja ott nem UEFA-napon. Ez nem komoly gond, mert a keret jelentős része külföldön játszik, így csak az NB I.-es játékosokkal dolgozott volna Telkiben. „Ettől függetlenül meggyőződésem, hogy össze tudom hangolni a két feladatot, miközben tisztában vagyok azzal, hogy rendkívül nagy kihívás lesz számomra” – összegzett.

Az interjú készültekor még sem családjával, sem a nagy Herthával nem beszélt részletesen a közeljövőről.

Rovatok