Index Vakbarát Hírportál

Egy nyugdíjas rendőr megrúgásával gyanúsítják Hajszán Gyulát

2015. február 6., péntek 09:05

Hajszán Gyula (kétszeres magyar bajnok a Rába ETO-val és 36-szoros magyar futballválogatott) győri önkormányzati képviselő megrúgott egy nyugalmazott rendőrt, aki ezért feljelentést tett. Hajszán az Indexnek tagadta, hogy megrúgta volna a férfit, rágalmazásért fel is jelenti.

A feljelentés előtt azonban még a rendőrségre is el kell majd mennie, mert Benárd János Tibor feljelentette, sérüléséről látleletet is vetetett.

A feljelentés szerint az 51 éves rokkantnyugdíjas rendőr tavaly november végén, napközben sportolni indult a helyi Barátság Parkba, amelyet Hajszán Gyula önkormányzati képviselő irányít. Miközben az ismerőseire várt, bement az épületbe, ahol összefutott Hajszánnal, akivel távolról ismerik egymást. A köszönés után az alábbi párbeszéd zajlott közöttük a vallomás szerint:

- Na, megjött az ingyenélő

- Nem vagyok ingyenélő, nyugdíjas vagyok.

- Túl fiatal vagy nyugdíjasnak.

- Ez nem az én hibám.

Ekkor Hajszán felszólította a férfit, hogy hagyja el az épületet, majd az ajtón kilépve megjegyezte, hogy itt nincsenek kamerák, és megrúgta a férfit. Benárd előbb az ügyeletre, majd a rendőrségre ment feljelentést tenni.

Hajszán az Indexnek tagadta, hogy megrúgta volna, viszont azt mondta, éppen a férfi az, aki már máskor is okozott botrányt, volt hogy másokat megráncigált, de inkább nem kommentálta az ügyet, mert nem akart "hülyeséget vagy butaságot" mondani, inkább egy magánvádas perben „megdolgozza", mert nem szeretné, ha felelősségre vonás nélkül bárki rágalmazza őt.

Benárd teljesen kibukott, hogy Hajszán éppen őt vádolja azzal, hogy erőszakoskodna. Az Indexnek azzal egészítette ki a vallomásban írtakat, hogy amikor Hajszán a korára célozgatott, mondta neki, hogy nincs köze ahhoz, hány éves, és hogy a Fidesz hozta ilyen helyzetbe, majd hobbitüntetőnek nevezte magát, és hogy volt is tüntetni a Fidesz ellen, ahol legalább lehet "mocskos, Fideszezni". Ezért azt gondolja, hogy Hajszán részéről politika is van a támadásban.

A feljelentés után a Barátság Park vezetője megpróbálta kettejüket asztalhoz ültetni, hogy béküljenek, de nem lett belőle semmi.

Megalázott és megrúgott, és még neki áll feljebb

zárta mondandóját Benárd.

Rovatok