Index Vakbarát Hírportál

Van Gaal végre kiszemelt egy jó futballistát

2015. február 6., péntek 14:18

Louis Van Gaal állítólag már kinézte, ki lehet a következő holland, akit a Manchester Unitedhez visz, de nem Arjen Robbenről vagy Wesley Sneijderről van szó.

A PSV húszéves sztárja, Memphis Depay érkezhet az angol lapok szerint, tízmillió fontot fizetne érte a klub, és állítólag már közel a megegyezés. A holland támadó jól kijön Van Gaallal, aki elvitte a világbajnokságra, és többször lehetőséget is adott neki. 

A fiatal játékos két gólt szerzett a csoportmérkőzéseken, az ausztrálok ellen 3-2-re megnyert nehéz mérkőzésen a sérült Bruno Martins Indi helyére állt be, ő lőtte a győzelmet érő harmadik holland gólt. Chile ellen már valamivel kevesebb lehetőséget kapott csereként, de ez is elég volt, hogy betaláljon, a 92. percben biztosította be a 2-0-s győzelmet. 

Depayt emlegették már a holland Cristiano Ronaldóként is, eddig elég jó idénye van a PSV-vel, tizenhét mérkőzésen tizenhárom gólt szerzett, ezzel a bajnokság góllövőlistáját is vezeti. A vb-n középső középpályásnak tette be Van Gaal, a PSV-ben szélső vagy csatár, ha nagyon kell támadni. Középmagas, de kifejezetten erős, gyors, rendkívül tehetséges futballista.

Rovatok