Index Vakbarát Hírportál

Hogy lehetett bajnok a City, ha szabályt sértett?

2015. február 7., szombat 09:01

A Manchester City nyert a tavalyi Premier League-t, de Jose Mourinho, a Chelsea vezetője szerint szabálytalanul, ugyanis a klub megsértette az UEFA pénzügyi szabályait. Amiért mégsem kapott ezért semmiféle elmarasztalást, annak az az oka, hogy a Premier League-ben egészen más szabályozás létezik.

„Nem hiszem el, hogy egy klub úgy lehet bajnokcsapat, ha vét a pénzügyi fair play ellen” – mondta a BBC-nek a portugál szakember.

A City 49 millió fontos bírságot kapott (amelyből 32 milliót felfüggesztettek), és a kiadások korlátozására kötelezték. A verdikt szerint a kiadásai nem haladhatják meg a tavalyi összest. Ennek ellenére a City januárban 28 millió fontot költött a Swansea-csatár, Wilfried Bonyra, ez volt a téli átigazolás egyetlen jelentősebb kiadású transzfere a szigetországban.

Mindezt azért tehette meg a City, mert a PL-ben sokkal lazábbak a szabályok. Ettől függetlenül a hatalmas veszteségeket termelő klubokat pontlevonással büntetik, sőt a következő idénytől a PL és az UEFA szabályozása is közeledni fog egymáshoz.

„Imádom a kihívásokat, a versenyt, de csak olyat szeretek, amelyben azonos feltételek vannak mindenki számára.” – tette egyértelművé véleményét a kialakult helyzettel kapcsolatban miatt Mourinho.

Rovatok