Index Vakbarát Hírportál

Szenvedélyes magyar edző mentheti meg a Herthát

2015. február 7., szombat 11:07

Dárdai keményebb a Herthánál, ezzel a címmel szedte pontokba a bild.de német lap a szombaton, a Hertha BSC kispadján bemutatkozó Dárdai Pál tulajdonságait, amelyekkel segíthet csapatán és a berlini klub kiharcolhatja a biztos bennmaradást.

A lap elsősorban azt emeli ki, hogy 1997 és 2011 között szinte kirobbanthatatlan volt a csapatból, a Hertha alapembere lett 286 bajnoki meccsel. Mindenki imádja Berlinben, a klub ikonja.

Egészen egyedülálló módon két állása van. A Hertha kispadja mellett ő irányítja a magyar futballválogatottat is, mellyel harcban van az Európa-bajnokságért. Az első edző a Bundesligában, aki ezt képes végrehajtani, akiben ennyire bíznak, hogy meg tudja csinálni.

Dárdai szenvedélyes, és ugyanezt a szenvedélyességet várja el a játékosaitól is: „Meg fogom csinálni! Halálra fogom dolgozni magam, hogy elérjük a céljainkat!” – hirdeti az ars poeticáját a lap.

A stabil védelem kialakítása az első cél, amellyel Dárdai már a magyar válogatott élén is sikeresen megbirkózott. Ha a stabil védelem megvan, a célt már félig elérte. Más taktikai hadrend is várható. Dárdai szerint a svájci Fabian Lustenberger az egyik legjobb középpályás, akit Luhukay edző rendre a védelemben szerepeltetett. A magyar szakember várhatóan egy sorra előrébb tolja a játékost. Az amerikai John Brooks és Nico Schulz is kezdőbe várható, akik Dárdai szerint méltánytalanul ültek eddig a kispadon.

A bild.de még arról is írt, hogy Dárdai annak idején még egy disznóvágásra is hajlandó volt a klub kedvéért.

A Hertha 15:30-tól a Mainz ellen próbál javítani eddigi szereplésén, Dárdai idegenben kezdi meg a munkáját a berlini kispadon. A Hertha 17., a Mainz a 12. helyen áll a bajnokságban. Dárdai csapata mindkét tavaszi fordulót bukta eddig, a Werder otthonában 2-0-ra, otthon, a Leverkusentől 1-0-ra kaptak ki.

Rovatok