Index Vakbarát Hírportál

Ötöt vágott és már a Real nyakán a Barca

2015. február 8., vasárnap 22:54

Másodszor nem hagyta ki az esélyt a Barcelona, és egy pontra csökkentette a hátrányát a bajnokságban vezető Real Madriddal szemben. Az első januári fordulóban, amikor a Real kikapott Valenciában (1-2), a katalánok nem tudtak nyerni a Real Sociedad otthonában (0-1).

Most a másik baszk városban, Bilbaóban lényegében könnyen nyertek, ezzel kihasználták a Real 4-0-s vereségét.

Messi sorfalon megpattanó szabadrúgása a legjobbkor jött, az első negyedóra végén. Addig nem találták a kaput a csapatok.

A Bilbao addig is nagyon magasan próbálta letámadni a Barcát, ezáltal nyomást gyakorolva a védelemre. A kontráknak is lehetőséget adott ez a harcmodor, és az egyik végén Messi Suarez elé passzolt, aki egyből a kapuba vágta a labdát a tizenhatosról, Iraizoz ezt a labdát is csak érinteni tudta, mint az első gólnál.

Így lett 5-2

A második félidőben mindent megtett a szépítésért a Bilbao, Mikel Rikónak ez össze is jött az 59. percben, majd még nagyobb elszántsággal támadtak a hazaiak, de az egyik veszélyes helyzetük után megint jött egy konta, aminél Messi kifejezetten rosszul találta el a labdát az ötösön belül, de Marcosról ellenben a saját kapujába pattant a labda.

A negyedik katalán gól a nagy trió harmadikjáé, Neymaré volt, majd erre Aduriz éles szögből válaszolt.

Volt még egy kiállítás (Etxeita), helyzetek, és Pedro gólja, amivel a lényeg nem változott, a Barcelona fontos és éles meccsen győzött, és a Real nyakára ért.

A Barcelonának 22 forduló után 53 pontja van, a Realnak eggyel több.

Rovatok