Index Vakbarát Hírportál

Stieber Bundesliga-rekordot futott

2015. február 9., hétfő 14:29

A hamburgi Stieber Zoltán a hétvégén a Hannover elleni futásteljesítményével beállította az idénybeli Bundesliga-csúcsot.

A magyar válogatott középpályás a német labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában a Bundesliga honlapja szerint 90 perc alatt 13,9 kilométert tett meg a pályán, erre előzőleg csak a freiburgi Vladimir Darida volt képes.

Stieber nemcsak futómennyiségével, hanem egy fél góljával is felhívta magára a figyelmet. A Hannover elleni meccs 26. percében bal oldali beadásába Marcelo olyan szerencsétlenül nyúlt bele, hogy a labda a kapuba vágódott. Ezzel vezetett a HSV.

Hamburg-Hannover 2-1

A brazil Marcelónak nem ez volt élete meccse. Mindkét hamburgi gól a ő lábáról pattant a saját kapujába. Igaz, a hivatalos jegyzőkönyvbe csak a Stieber beadása után esett gól került be öngólként.

A rangadót a Hamburg nyerte meg 2-1-re. A hamburgi klub amúgy két bajnokit nyert egymás után – mindkettőt a magyar középpályással, akinek legutóbbi fordulóban szerzett gólja a forduló legszebbje lett –, erre pedig 2013 óta nem volt példa.

Rovatok