Index Vakbarát Hírportál

A brazilokkal is játszunk az U20-as vb-n

2015. február 10., kedd 07:28

Magyar idő szerint kedden kora reggel kisorsolták az új-zélandi U20-as labdarúgó világbajnokság csoportjait.

Magyarország ide a hazai rendezésű Európa-bajnokságról Izrael legyőzésével jutott ki, de csak a negyedik kalapba került a kiemelésnél.

Ettől még sokkal könnyebb csoportba is kerülhetett volna, mint az E jelű, amelyikben Észak-Korea mellett Afrika bajnoka és Brazília lesz az ellenfél.

"Érdekes volt a sorsolás szisztémája, jóval könnyebbnek tűnő csoportok is kialakultak, és úgy érzem, mi a lehető legnehezebb csoportba kerültünk" - mondta a sorsolás után az mlsz.hu-nak Szalai László. 

"Ezek után az esélyek latolgatásába mélyebben nem mennék bele, szerintem mindenki számára nyilvánvaló, mennyire nehéz dolgunk lesz a tornán. Mindezek ismeretében megpróbálunk tisztességgel felkészülni, és a legjobb tudásunkat adni ebben a csoportban" - összegzett a kapitány.

A magyar válogatott New Plymouth városában játssza csoportmeccseit, elsőként június elsején, magyar idő szerint reggel 6 órakor Észak-Korea ellen, majd három nappal később, magyar idő szerint 9 órakor Brazíliával, végül június 7-én, 7 órakor Afrika bajnokával. 

A vb-n az 1995 január elseje után született játékosok szerepelhetnek. A csoportokból a négy legjobb harmadik is továbbmegy. Szerencsés esetben egy győzelem is elég a harmadik helyhez.

Brazília a földrészen csak a negyedik legjobb lett, Észak-Korea ezüstérmes volt Ázsiában, azokat az üzbégeket verte az elődöntőben, akiktől a mieink Telkiben kikaptak. Afrika legjobbja majd a március 22-i döntőből érkezik.

A csoport:   Új-Zéland,  Ukrajna,  Egyesült Államok,  Myanmar
B csoport:  Argentína,  Panama,  Afrika 3.,  Ausztria
C csoport:   Katar,  Kolumbia,  Portugália,  Afrika 4
D csoport:  Mexikó,  Afrika 2.,  Uruguay,  Szerbia
E csoport:  Afrika 1.,  Brazília,  Észak-Korea,  Magyarország 
F csoport:  Németország,  Fidzsi,  Üzbegisztán,  Honduras   

Rovatok